İngiliz kaleci Pickford'dan görülmemiş penaltı taktiği

Jordan Pickford, ABD maçında oyunun durmasını fırsat bilerek susuzluğunu gideriyor.
Jordan Pickford, ABD maçında oyunun durmasını fırsat bilerek susuzluğunu gideriyor.

Dünya Kupası'nda sergilediği epik performansın ardından İngilizler'in yeni gözdesi olan kaleci Jordan Pickford hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı. Pickford'ın ABD maçında penaltı kullanması muhtemel rakiplerinin isimlerini su şişesine yazdığı ortaya çıktı.

UEFA Uluslar Ligi kapsamında oynanan hazırlık maçında İngiltere ile Amerika Birleşik Devletleri karşı karşıya geldi. Wembley’de oynanan mücadelede milli takım kariyerini noktalayan Wayne Rooney ilgi odağı olurken, İngiliz kaleci Jordan Pickford’un ilginç penaltı taktiği saatler sonra ortaya çıktı.

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda takımının yarı finale yükselmesinde etkin rol oynayan başarılı eldivenin, rakip oyuncuların penaltı stillerini su şişesine yazdığı anlaşıldı. Penaltı kullanması muhtemel rakip oyuncuların isimlerini,hangi köşeye ve nasıl vurduklarını su matarasına yazan Pickford’un bu hareketi sosyal medyaya damga vurdu.

Jordan Pickford, ABD maçında oyun durduğu anda yüzüne su sıkarak serinliyor.
Jordan Pickford, ABD maçında oyun durduğu anda yüzüne su sıkarak serinliyor.

İngiliz basını, deneyimli file bekçisinin isimleri aklında tutma konusunda sıkıntı yaşadığını ve bu yüzden böyle bir yola başvurduğunu öne sürdü.

  • Pickford bu sezon Everton forması altında iki penaltı kurtarmayı başardı.

PICKFORD NASIL PENALTI KURTARIYOR?

Premier Lig’de Everton forması giyen Jordan Pickord, Milivojevic’in penaltısını kurtardıktan sonra yaptığı açıklamada özel bir taktiği olmadığını söylemişti. Pickford, “Özel bir çalışma metodum yok. Bu konuyu çok fazla kafaya taktığım da söylemez. Ekstra idman bile yapmıyorum desem yeridir. Sadece rakip takımların penaltıcıları hakkında biraz araştırma yapıyorum hepsi bu.” şeklinde konuşmuştu.

Pickford'un su şişesinde rakip oyuncuların isimleri ve penaltıları hangi köşeye attıkları yazıyor.
Pickford'un su şişesinde rakip oyuncuların isimleri ve penaltıları hangi köşeye attıkları yazıyor.
  • Jordan Pickford, 2018 Dünya Kupası ikinci tur maçında Kolombiya forması giyen golcü oyuncu Carlos Bacca'nın penaltısını kurtararak takımına çeyrek final biletini getirmişti.

JORDAN PICKORD KİMDİR?

23 yaşındaki İngiliz kaleci Jordan Pickford, Sunderland altyapısında futbola adım attı. Çeşitli alt lig takımlarına kiralık olarak gönderilen genç kaleci, bu sezon Premier Lig'de 29 maça çıktı. 4 maçı gol yemeden tamamlayan Pickford, bu mücadelelerde 50 gole engel olamadı.

Takımının küme düşmesine rağmen kalede gösterdiği performansla dikkatleri çeken İngiliz file bekçisinin yeni adresi resmen Everton oldu. 2018 yılında Rusya’da Fransa’nın şampiyon olduğu Dünya Kupası’nda sergilediği tarihi performansla da İngiltere’nin yarı finale yükselmesinde aslan payının sahibi oldu. Bugünlerde kariyerinin altın günlerini yaşıyor.