İrfan Can Kahveci: Şampiyonluk zamanı geldi

İrfan Can Kahveci'nin sözleşmesi 2024 yılına kadar uzatılmıştı.
İrfan Can Kahveci'nin sözleşmesi 2024 yılına kadar uzatılmıştı.

Medipol Başakşehir'in milli yıldızı İrfan Can Kahveci, ligdeki şampiyonluk yarışından milli takıma, Avrupa hedefinden gol sevincinde yaptığı asker selamına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu hedefinin İspanya'da futbol oynamak olduğunu ifade etti.

İkinci yarıya Antalya'da hazırlanan Medipol Başakşehir'de orta sahada forma giyen İrfan Can Kahveci, lige kötü başladıklarını ancak sonrasında iyi bir çıkış yakaladıklarını söyledi. Kahveci, "İlk haftalar alışma ve Okan hocanın isteklerine uyma süreci oldu ve iki haftayı öyle geçirdik. Sonrasında iyi bir çıkış yakaladık, iki haftadan sonra hiç mağlup olmadan devre arasına girdik. Bu sene de şampiyonluk yarışımızı sürdürüyoruz. İnşallah geriden gelerek şampiyon oluruz" dedi.

İrfan Can Kahveci bu sezon 20 karşılaşmada görev aldı.
İrfan Can Kahveci bu sezon 20 karşılaşmada görev aldı.

Hedefim Avrupa'da oynamak

Avrupa'da forma giymek istediğine vurgu yapan Kahveci, "Hedefim Avrupa'da forma giymek. Okan hoca da futbolculuk zamanında İtalya'da oynamış bir futbolcuydu. Söylemlerinden ve tecrübelerinden faydalanmaya çalışıyorum. Sık sık Okan hocayla konuşuyoruz. Bana, gideceğin yer Avrupa, diyor ve bunu başaracağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bana uygun olan İspanya Ligi

Kendisine uygun ligin İspanya LaLiga olduğunu söyleyen Kahveci, "İzlerken İngiltere ligini çok seviyorum ama bana uygun olan İspanya ligi. Bana ve Türk oyunculara İspanya liginin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Avrupa'ya gittiğimde daha iyi işler başaracağımı düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

İrfan Can bu sezon 3 gol 2 asist üretti.
İrfan Can bu sezon 3 gol 2 asist üretti.

Asker selamından dolayı pişman değilim

Attığı gollerden sonra verdiği asker selamının Mehmetçik'e destek amaçlı olduğunu anlatan Kahveci, "Güzel bir gol oldu ama top bana gelmeden golü düşünmüştüm. Düşündüğümü yaptım ve gol de oldu. Gol sonrası sevincim de sinirli bir sevinçti.

Wolfsberger maçında gol atan İrfan Can asker selamı vermişti.
Wolfsberger maçında gol atan İrfan Can asker selamı vermişti.

O zaman asker selamı konuşuluyordu. Çok üstümüze gelmişlerdi. Hırslıydım ve Mert (Günok) ağabeye de söylemiştim, 'Bugün bir gol atayım yine asker selamı vereceğim' demiştim. Kesinlikle pişman değilim. Yaptığım kötü bir şey değil. Askerlerimize destek veriyoruz. Savaş olsun diye bir düşüncemiz yok. Hiçbir zaman da savaş olmasın. Biz sadece teröristlerle mücadele eden askerlerimize destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

İnşallah Sporting'i eler, tur atlarız

Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz ekibi Sporting Lizbon eşleşmesi için de Kahveci, "İyi bir takım ve iyi oyuncuları var. İlk maçın deplasmanda olması bizim için bir avantaj. İyi bir skorla dönersek evimizde oynayacağımız maçta iyi bir sonuçla tur atlayabiliriz. Avrupa maçı olduğu için mücadeleye taraftarlar da yoğun ilgi gösteriyor. Güzel bir atmosfer oluyor. Roma maçında da olmuştu. İnşallah Sporting Lizbon'u da eleriz ve tur atlarız. Gidebileceğimiz yere kadar gideriz" değerlendirmesini yaptı.

Çalım atmayı Hurşut Meriç'ten öğrendim

Gençlerbirliği altyapısından A takıma çıktığında Hurşut Meriç'i saha içinde çok fazla takip ettiğini belirten Kahveci, kendisiyle özdeşleşen çalımla ilgili şunları anlattı:

"Gençlerbirliği altyapısından A takıma çıktığımda o dönem takımda yer alan Hurşut Meriç o tarz çalımı çok yapardı. Ben de ona bakarak öğrendim. Maçlarda onun yaptığı hareketler aklıma geliyordu, sonrasında da yapmaya başladım ve herkes de çalımı yemeye başladı. Şu an antrenmanlarda da yapıyorum ve onlar da bu çalımı yiyor. 1-2 tane daha hareket ekleyebilirsem daha güzel olacak. Antrenmanlarda çok yapmıyorum. İlk geldiğim zaman Ferhat ağabey vardı, ona yapmıştım ve gülmekten antrenmanı yarıda bıraktık. Antrenmanlarda çok yapmıyorum. Avrupa maçlarında daha çok deniyorum."

Bu sezon şampiyon olmalıyız

Bu sezon şampiyon olacaklarına inandıklarını söyleyen İrfan Can Kahveci, "Geçen sezon da, artık zamanı geldi, diyorduk ve bu sezon da, artık zamanı geldi, diyoruz. İşin içinde çok takım var ama inşallah biz şampiyon oluruz. Sonuna kadar geldik olamadık ama bu sezon şampiyon olmalıyız" diye konuştu.