İsveçli oyuncunun DNA'sı satılıyor

Nils-Eric Johansson, AIK formasıyla çıktığı 371 maçta 21 gol kaydetti.
Nils-Eric Johansson, AIK formasıyla çıktığı 371 maçta 21 gol kaydetti.

Bir dönem Bayern Münih'te de forma giyen İsveçli defans oyuncusu Nils-Eric Johansson'un DNA'sı, efsanesi olduğu kulübü AIK tarafından hatıra olarak satışa sunuldu.

İsveç takımı AIK'in idol futbolcularından Nils-Eric Johansson, kalbindeki sorun nedeniyle şubat ayında kariyerini noktalamak zorunda kalmıştı.

38 yaşındaki tecrübeli ismin DNA'sı, kulübü tarafından kristalleştirilerek oyuncunun AIK ile maça çıktığı sayıyı temsilen 371 şişeye dolduruldu. Bu şişelerin bin 500 dolar civarında bir fiyata, hatıra olarak taraftarlar için satışa çıkarıldığı bildirildi.

İsveç Milli Takımı forması da giyen Johansson, AIK'de takım kaptanlığı yaptı.
İsveç Milli Takımı forması da giyen Johansson, AIK'de takım kaptanlığı yaptı.

"Dinozor parkında gibi hissettim"

Konuyla ilgili görüşlerini İngiliz televizyonu BBC'ye aktaran Johansson, esprili bir yaklaşım göstererek şu ifadeleri kullandı:

  • Bu beni dinozor parkında gibi hissettirdi. 500 yıl içerisinde bir grup Johansson'u koşarken görebilirsiniz. Kim bilir?

Kariyeri Bayern'de başladı

Profesyonel futbol kariyerine 1998 yılında Alman devi Bayern Münih'te başlayan tecrübeli sol bek, Nurnberg, Blackburn Rovers ve Leicester City'de oynadıktan sonra 2007-ile 2018 yılları arasında formasını terlettiği AIK'e transfer olmuştu.

DNA nedir?

  • Deoksiribo Nükleik Asit (DNA), dünya üzerindeki bütün canlı organizmaların genetik özelliklerini belirleyen kimyasal bir maddedir. DNA molekülleri, hücre çekirdeğindedir ve vücutta bulunan tüm proteinlerin oluşumu sırasındaki kodlamış bilgileri içerir.
https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Nils Eric Johansson (@nisse4johansson)'in paylaştığı bir gönderi ()