İtalya basınında gündem Hakan Çalhanoğlu

Hakan Çalhanoğlu
Hakan Çalhanoğlu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Inter'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu'nun performansı İtalyan basınından da övgü aldı. Milli futbolcumuz son 16 turunda Porto'yu eleyen İtalyan temsilcisinde her iki karşılaşmada da maçın oyuncusu ödülünü aldı.

Inter, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 1-0'ın rövanşında Porto'ya konuk oldu. Sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılan mavi siyahlılar çeyrek finale yükseldi. İki karşılaşmada da maçın adamı seçilen Hakan Çalhanoğlu, İtalyan basınından övgü aldı.

En yüksek notu aldı

29 yaşındaki futbolcu, Corriere dello Sport gazetesinden de en yüksek notu aldı. İtalyan gazetesinin değerlendirmesinde, Çalhanoğlu'nun saha içinde tekniğiyle bir referans noktası olduğuna ve takımı iyi idare ettiğine yer verildi.


TFF tebrik mesajı gönderdi

Türkiye Futbol Federasyonu da milli futbolcu için tebrik mesajı yayınladı:

  • “A Milli Takım kaptanımız Hakan Çalhanoğlu dün Porto ile Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşması sonrasında, ilk maçtaki başarısını tekrarlayarak UEFA tarafından maçın adamı seçildi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Hakan’ı hem art arda kazandığı iki ödülü hem de takımı Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselme başarısı göstermesi sebebiyle yürekten kutluyoruz."
  • Bu sezon çizme ekibinde 35 resmî maça çıkan Hakan Çalhanoğlu 3 gol atarken 6 da asist yaptı.