İzlanda maçı hangi şehirde oynanmalı?

Mili maçta açılan dev Türk bayrağı.
Mili maçta açılan dev Türk bayrağı.

Keflavik Havalimanı'nda saygısız muameleler zincirine maruz kalan milli takımımıza sahip çıkan Türk futbolseverler, İzlanda ile oynanacak rövanş maçının hangi şehirde oynanacağına yönelik bir bir gündem başlattı.

14 Kasım 2019 tarihinde oynanacak maça ev sahipliği yapmak için ilk harekete geçen şehir Trabzonspor oldu. Trabzonspor'un ardından kampanya başlatan Mersin ise 'fire vermediği' karnesiyle dikkati çekiyor.

Trabzonspor ve Mersin'in yanı sıra Antalya, Konya ve Eskişehir öne çıkan diğer adaylar oldu. İstanbul ise milli takımla barışmak adına plase şehirler arasında başı çekiyor.

A Milli Futbol Takımımızın, EURO 2020 Elemeleri H Grubu’nda İzlanda ile oynayacağı maç öncesinde Keflavik Havalimanı’nda maruz kaldığı çirkin muamelenin ardından yeni bir gündem oluştu.

Türk futbolseverler, İzlanda ile 14 Kasım tarihinde Türkiye’de oynanacak rövanş maçının hangi şehirde oynanacağı şimdiden merak ederken; her taraftar, İzlanda maçının kendi memleketinde oynanmasını arzuluyor.

Belçikalı turist Corentin Siamang, kaptan Emre Belözoğlu’na fırça uzatıyor.
Belçikalı turist Corentin Siamang, kaptan Emre Belözoğlu’na fırça uzatıyor.

İLK TALİP TRABZON

Yaklaşık 5 ay sonra oynanacak karşılaşmaya ev sahipliği yapmak istediğini dile getiren ilk şehir Trabzon oldu. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, havalimanında yaşananların hoş olmadığının altını çizerek rövanşın Trabzon’da oynanmasını istedi.

  • “Taraftarlarımız, ‘İzlanda maçını Trabzon’da oynayalım’ diye bu konuda çok yoğun bir şekilde örgütlendiler. Nihat bey gelince bu konuda talebimiz olacak. Ama varsayalım ki olmadı o maç bu ülkenin neresinde oynanırsa oynansın binlerce Trabzonspor taraftarıyla o statta yerimizi alırız. Bize her yer Trabzon. Urfa’da da oynansa biz orada olacağız”

▬ Ahmet Ağaoğlu.
▬ Ahmet Ağaoğlu.

MERSİN’DEN HAMLE GELDİ

Mersin'de kent yöneticileri ve vatandaşlar, başlattıkları sosyal medya kampanyası ile Euro 2020 Elemeleri H Grubu'nda 14 Kasım'da oynanacak Türkiye-İzlanda rövanş karşılaşmasını Mersin'e taşımayı hedefliyor.

2013 Akdeniz Oyunları başta olmak üzere farklı branşlarda çok sayıda Uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan ancak Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı resmi bir müsabakada ağırlama fırsatı bulamayan Mersin, gözünü 14 Kasım'da Euro 2020 Elemeleri H Grubu'ndaki İzlanda rövanş maçına çevirdi. Mersinliler ve kent yöneticileri, bu maçın FIFA ve UEFA standartlarındaki 25 bin 534 seyirci kapasiteli Mersin Arena Stadyumu'nda oynanması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

▬ 25.497 kişi kapasiteli Mersin Arena.
▬ 25.497 kişi kapasiteli Mersin Arena.

İLK ÇAĞRI MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK'TEN

Konuya ilişkin sosyal paylaşım ağı Twitter'dan Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ilk çağrıyı yapan MHP Milletvekili Baki Şimşek, "Türkiye-İzlanda maçı Mersin'de oynanmalı. Mersin'de yaşayan, gönlü Ay-Yıldız için atan 2 milyon Mersinli, bir ilçe büyüklüğünde olan İzlanda'ya Türk'ün gücünü göstermeli" dedi.

  • Binlerce beğeni alan paylaşımın ardından kentte adeta milli takım seferberliği ilan edildi. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından 'İzlandaMaçıMersine' etiketiyle paylaşımlarda bulunarak maçın bu kentte oynanmasını istedi.

SEÇER: UĞURUN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUZ

Kampanyaya destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, "Rövanş maçının Mersin'de oynanmasına dair çok yoğun bir talep var. Mersinliler bunu istiyor. Mersin de bunu hak ediyor. Şirin bir sahil şehriyiz. Diğer taraftan uğurlu bir kentiz. Daha önce milli takımlarımız değişik kategorilerde burada müsabakalar yapmışlar ve hiç mağlubiyetleri yok. Bu uğurun devam etmesini diliyoruz ve İzlanda'nın burada, Mersin Arena'da milli takımı yenemeyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kampanya görseli.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kampanya görseli.

Mersin'de 19 Kasım 2013'te oynanan ve son milli maç olarak tarihe geçen özel karşılaşmada Ay-Yıldızlı ekip Belarus'u Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ın golleri ile 2-1 mağlup etmişti. Öte yandan; bugüne kadar Mersin'de çeşitli yaş kategorilerinde 15 milli maç oynanırken, 14 karşılaşmayı kazanan temsilcimiz, 1 maçtan ise beraberlikle ayrıldı.

MERSİN'DE FİRE YOK

Mersin'de 19 Kasım 2013'te oynanan ve son milli maç olarak tarihe geçen özel karşılaşmada Ay-Yıldızlı ekip Belarus'u Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ın golleri ile 2-1 mağlup etmişti. Öte yandan; bugüne kadar Mersin'de çeşitli yaş kategorilerinde 15 milli maç oynanırken, 14 karşılaşmayı kazanan temsilcimiz, 1 maçtan ise beraberlikle ayrıldı.

Mersin'de oynanan maçta millilerimizin gol sevinci.
Mersin'de oynanan maçta millilerimizin gol sevinci.

BİLEĞİ BÜKÜLMEYEN ANTALYA

Ay-yıldızlı ekip, Antalya'da yapımı 2015'te tamamlanan statta bugüne kadar ikisi resmi 9 maça çıktı. Millilerimiz, bu maçlardan 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet çıkarmayı başardı.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 12 Kasım 2016'da Antalya Stadı'nda ağırladığı Kosova'yı 2-0'lık skorla geçen milliler, özel maçlarda 24 Mart 2016'da İsveç'i 2-1, 29 Mayıs 2016'da Karadağ'ı 1-0 mağlup ederken, 31 Ağustos 2016'da Rusya ile golsüz berabere kaldı ve 24 Mart 2017'de resmi maçta Finlandiya'yı da 2-0'la geçti.

Türkiye - Ukrayna maçı öncesinde Antalya Stadyumu.
Türkiye - Ukrayna maçı öncesinde Antalya Stadyumu.

23 Mart 2018’de hazırlık maçında İrlanda’yı 1-0 mağlup eden ay yıldızlılar, bir başka özel maçta bu kez Ukrayna ile golsüz berabere kaldı. Millilerimiz, Antalya’da oynadığı son hazırlık maçındaysa Yunanistan’ı 2-1 devirdi.

UĞURLU ŞEHİR KONYA

Konya’da son olarak dünya şampiyonu Fransa’yı 2-0 ile sürklase eden A Milli Futbol Takımız, bu şehirde oldukça iyi bir karneye sahip. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, konuyla ilgili olarak Fransa maçından sonra verdiği demeçte Konya’nın milli takıma uğurlu geldiğini söylemişti.

  • "Konya'da bugüne kadar hep yüzümüz güldü. Konya bize uğurlu geldi. İnşallah bundan sonraki maçlarda da gerekeni yapmaya çalışacağız"

Konya'da Fransa maçının koreografisi.
Konya'da Fransa maçının koreografisi.

KALEMİZ ESKİŞEHİR

A Milli Futbol Takımı, 2016'da hizmete giren 34 bin 930 seyirci kapasiteli Eskişehir Yeni Stadyum'da 4 maça çıktı. Eskişehir’de 3 galibiyet ve 1 beraberlik yaşayan milliler, bu şehirde de kazanmayı alışkanlık haline getirdi.

Eskişehir Yeni Stadyum'daki ilk karşılaşmasını da 27 Mart 2017'de Moldova ile oynayan ve bu özel maçı 3-1 kazanan milli takım, diğer mücadelede birer galibiyet ve yenilgi yaşadı. Milli takım, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki iki maçını Eskişehir'de yapmış ve söz konusu mücadelelerde Hırvatistan'ı mağlup ederken, İzlanda'ya 3-0 yenilmişti.

Yeni Eskişehir Stadyumu'nda koltuklar Türk bayraklarıyla kaplı.
Yeni Eskişehir Stadyumu'nda koltuklar Türk bayraklarıyla kaplı.
  • Millilerimiz son olarak Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında Moldova ile kozlarını paylaştı ve sahadan 4-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılmayı başardı.

PLASE İSTANBUL

Türk futbolseverlerin İzlanda ile oynanacak rövanş maçına ev sahipliği yapmasını istediği şehirlerden bir tanesi de İstanbul. Kulüp takım taraftarlarının olumsuz tezahüratları sebebiyle uzun süredir İstanbul’da maça çıkmayan milli takımımız, bu vesileyle İstanbul seyircisiyle barışabilir.

Renklerin, milli maçın önüne geçmesiyle ortaya çıkan olumsuz atmosfer nedeniyle ay yıldızlı ekipten uzak kalan İstanbullu futbolseverler, İzlanda maçında bu küslüğe son vererek tek yürek olmayı istiyor.

İSTANBUL’DA OYNANAN SON MİLLİ MAÇ

Milliler, İstanbul'da en son 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Yunanistan'a karşı oynamış ve sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılmıştı.

17 Kasım 2015 tarihinde oynanan Türkiye - Yunanistan maçından bir kare.
17 Kasım 2015 tarihinde oynanan Türkiye - Yunanistan maçından bir kare.
  • A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020 elemelerinde 7 Eylül'de Andorra ile İstanbul'da karşılaşacak ve İzlanda maçı verilmese dahi 3.5 yıl sonra bu kente geri dönecek.

VOLKAN DEMİREL KRİZİ

2014 yılında oynanan Kazakistan maçı öncesi ay yıldızlı ekibimizin ilk 11'inde yer alan Volkan Demirel, ısınmak için çıktığı sahada taraftarların küfürlerine maruz kalınca isyan etmişti.

Tecrübeli futbolcu, teknik heyetin ikna çabalarına rağmen stadı terk edip gitti. Volkan karşılaşmanın ilk yarısının son dakikalarında takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile stadyuma geri döndü ve ikili soyunma odalarının bulunduğu bölgeden stadyuma giriş yapmıştı.