Japon futbolcu genç yaşta hayatını kaybetti

Kudo Masato
Kudo Masato

Brisbane Roar'ın eski golcüsü Kudo Masato, beyin ventrikülerinde su toplanması tanısıyla ay başında hastaneye kaldırıldı. Bu hafta Japonya’da geçirdiği beyin ameliyatından sonra yoğun bakıma alınan futbolcu hayatını kaybetti.

J-3 Futbol Ligi kulüplerinden Tegevajaro Miyazaki, forvet oyuncusu Kudo Masato'nun 32 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Kulüp açıklamasında Kudo'nun birinci ligde büyük etki oluşturduğu, Japonya için oynadığı ve harika bir kariyeri olduğuna vurgu yapıldı.

Takım arkadaşlarına "önemseyici" davrandığı belirtilen Kudo için "Futbolcumuzun oldukça erken aramızdan ayrılmasından dolayı sarsıldık." ifadeleri kullanıldı.

1990 yılı doğumlu Kudo, beyin ventrikülerinde su toplanması tanısıyla ay başında hastaneye kaldırıldı. Bu hafta Japonya’da geçirdiği beyin ameliyatından sonra yoğun bakıma alındı ve cuma günü hayatını kaybetti.

Kudo Masato
Kudo Masato

Milli formayla 4 maçta 2 gol

Ülkesinde Kashiwa Reysol, Hiroshima Sanfrecce'de oynayan Kudo, yurt dışında ise Vancouver Whitecaps ile Brisbane Roar takımlarında forma giydi.

Sağ ayağını kullanan 1,77 metre boyundaki hücum oyuncusu "Samurai Blue" forması giydiği 2013 yılında çıktığı 4 maçta iki gol kaydetti.

Bu yıl içinde Brisbane Roar takımından Tegevajaro Miyazaki'ye transfer olan Kudo, son takımında çıktığı 21 maçta 3 gol başarısı yakaladı.