Joe Gomez'den Liverpool'a kötü haber

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen Joe Gomez, 6 hafta sahalardan uzak kalacak. Liverpool'un 3-1 kazandığı Burnley maçında girdiği ikili mücadelede yerde kalan genç savunmacının sol ayağında kırık tespit edildi.

İngiliz ekibinden yapılan açıklamada, sol ayağında kırık tespit edilen 21 yaşındaki savunma oyuncusunun 1,5 ay takımdaki yerini alamayacağı kaydedildi.

Ligde dün 3-1 kazandıkları Burnley maçında Ben Mee ile girdiği ikili mücadelede sakatlanan Gomez, 23. dakikada yerini Trent Alexander-Arnold'a bırakmıştı.

21 yaşındaki oyuncu ayağa kalkamayınca sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı.
21 yaşındaki oyuncu ayağa kalkamayınca sahayı sedyeyle terk etmek zorunda kaldı.

Liverpool'un 2015 yılında Charlton Athletic'ten renklerine bağladığı Gomez, bu sezon tüm kulvarlarda 18 maçta şans buldu.

JOE GOMEZ KİMDİR?

Joe Gomez, futbol kariyerine ilk olarak 2010 yılında Charlton Athletic takımının alt yapısına başladı. 4 sene boyunca burada mücadele ettikten sonra performansı ile teknik heyetin dikkatini çekip A takıma yükseltildi. 2014-2015 sezonunda A takımı ile ilk kez maçlara çıkmaya başlayan Joe Gomez, ilk sezonunda takım içerisinde uyum sorunu yaşamadan ligde 27 maça çıktı. Bunu yanı sıra 2 maçta İngiltere Lig Kupası’nda yer aldı.

Genç oyuncu, tehlikeli gelen rakibini bozmayı başarıyor...
Genç oyuncu, tehlikeli gelen rakibini bozmayı başarıyor...

Bir sezon gibi kısa bir sürede performansı ile birçok kulübün dikkatini çekti. Özellikle Avrupa kulüplerinin transfer listesine giren Joe Gomez, kendisi için en uygun kulübün Liverpool olacağını düşündü ve 2015-2016 sezonu öncesinde görüşmelere başladı. İki tarafın anlaşması sonucunda 5 milyon avroya transfer gerçekleşti Liverpool kariyerine başladı.