Josef, Türkiye A Milli Takımı'nda oynamak istiyor

Josef, Türk vatandaşı olmak istiyor.
Josef, Türk vatandaşı olmak istiyor.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, Türk vatandaşlığı alarak milli takımda oynamak istediğini açıkladı.

Tatilini Brezilya'nın Rio şehrinde sürdüren sürdüren Beşiktaşlı futbolcu Josef de Souza, geçtiğimiz sezonu değerlendirdi.

İstanbul'u ve Beşiktaş'ı özlediğini vurgulayan Brezilyalı orta saha, "Üç kupalı sezondan sonra bu yıl beklentilerin uzağında kaldık. Takım olarak zirve havasından erken uzaklaşınca bunu toparlamak gerçekten zor oldu. Önümüzdeki sezon Avrupa hedefimiz olmadığı için sadece lige konsantre olacağız. Avrupa'da olamama eksiğimizi avantaja dönüştürmek zorundayız." dedi.

Tatilde de çalışmalara devam ettiğini ve yeni eszona hazır bir şekilde gireceğini belirten Josef, "Kariyerim boyunca tatille birlikte çalışmalarımı da sürdürmeye gayret ettim. Ancak belki de ilk kez kendimi şimdiden bu kadar zorlamak ve daha çabuk hazır hale gelmek için bir motivasyon hissediyorum. Her gün taraftarımızın daha çok hissettiğim desteği beni bu noktaya taşıdı, onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Takımı'nda oynamak istiyorum

Türkiye'de toplam 6 yılını geride bıraktığını vurgulayan 33 yaşındaki Brezilyalı, "Kariyerimin en güzel günlerini Türkiye'de yaşadım. Artık kendimi Brezilyalı olduğum kadar Türk gibi hissediyorum. Eşim ve çocuklarım için de aynı şey geçerli. Dördüncü çocuğumuzun doğumu da aralık ayında ikinci vatanımda olacak. Geçmişte pek çok örneği olduğu gibi ben de bu hislerimi resmiyete döküp Türk vatandaşlığı almak istiyorum. İkinci vatanımın milli takımında oynayabilmek ise futbol hayatımın en büyük hayallerinden bir tanesi. Umarım hayallerimi gerçekleştirebilirim. Ben ve ailemin bu onuru yaşamasını istiyorum." şeklinde konuştu.