Juventus'un yeni sorunlu adamı:'Cristiano Ronaldo krizi derinleşiyor'

Cristiano Ronaldo - Maurizio Sarri.

Cristiano Ronaldo, 2018-2019 sezonu başında yaklaşık 117 milyon Euro bedelle Real Madrid’den Juventus’a transfer oldu.

İtalyan ekibindeki ilk yılında artık ‘klasikleşmiş’ Serie A şampiyonluklarına Şampiyonlar Ligi’nde başarı eklemeyi başaramayan Cristiano Ronaldo, Juventus’taki ikinci sezonuna daha önce çok rastlamadığı bir sorunla devam ediyor.

Manchester United ve Real Madrid kariyerlerinde 90 dakikalık oyunlarıyla dikkati çeken Ronaldo, Sarri tarafından ‘iki maç üst üste’ oyundan alındı ve ikili arasındaki ‘sorun iddiaları’ ayyuka çıktı.

Sosyal medya üzerinde dillendirilen iddialar ve Milan maçındaki değişiklik öncesi Ronaldo tarafından ortaya konan jest ve mimikler, Portekizli yıldızın ‘mutsuz olduğu düşüncesini’ daha da güçlü bir hale getirmeyi başardı.

1985 yılının Şubat ayında Portekiz’in Funchal şehrinde dünyaya gelen ‘mütevazı bir ailenin en küçük üyesinin’ dünya futbol tarihine geçeceğini tahmin eden insan sayısı çok azdır. Sağ ayak, sol ayak, kafa hatta sırt… Vücudunun ‘oyun kuralları dahilinde’ hemen her noktasıyla gol atmayı başaran Cristiano Ronaldo, ‘gol makinesi’ tabirinin içini doldururken üst düzey oyun görüşüyle de fark oluşturmayı bildi. Lionel Messi gibi bir futbol sihirbazının ‘herkesçe en iyi oyuncu’ olarak nitelendirilmesini engelleyen yegane isim olan Cristiano, bir neslin onu izlediği için kendini şanslı hissetmesine neden oldu.

Cristiano Ronaldo'nun kariyeri bu sempatik görünümden ne kadar etkilendi bilinmez ama Portekizli efsanenin kusursuz başarıları, çocukluğunda da tahmin edilebilir durumdaydı.
Cristiano Ronaldo'nun kariyeri bu sempatik görünümden ne kadar etkilendi bilinmez ama Portekizli efsanenin kusursuz başarıları, çocukluğunda da tahmin edilebilir durumdaydı.

Hayatı boyunca hiç alkol kullanmayan, muadil futbolcuların aksine dövmeden uzak duran, her sabah 05.30’da; herkesten önce antrenman sahasına gitmeyi başaran Portekiz efsanesi, kariyeri boyunca çok farklı birçok iddia ile gündem oldu. Manchester United forması giyerken ‘en sevdiğim renk beyaz!’ göndermeleriyle Real Madrid’i istediğini belli eden, Real Madrid’e gittiğinde orada kaldırmadık kupa, kırılmadık rekor bırakmayan Ronaldo, Real Madrid’in ardından Juventus meydan okumasıyla İtalya Serie A’ya geçiş yaptı. Yaklaşık 117 milyon Euro bedelle, 33 yaşında Juventus’a transfer olan Ronaldo, buradaki ilk sezonunu görece ‘sessiz’ geçirdi. Gerçek gol makinesinin ikinci sezonu ise daha önce çok alışık olmadığımız bir sorunla başladı diyebiliriz: ‘Oyundan alınma hezeyanı!’

Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transferi tarihin en pahalı transferleri listesinde de kendine yer buldu.
Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transferi tarihin en pahalı transferleri listesinde de kendine yer buldu.

Sarri'ye tepki gösterdi

Manchester United ve Real Marid’de oynadığı dönemde hemen hemen her maçın90 dakikasında ter döken ve oyundan alınmamaya alışan Cristiano Ronaldo, Sarri yönetimindeki Juventus’ta, bu alışkanlığından uzaklaşmış durumda.

İtalya Serie A 12. haftasında Juventus ile Milan karşı karşıya gelirken Cristiano Ronaldo’nun 55. dakikada oyundan alınması ortalığı karıştırdı. Portekizli futbolcu doğrudan soyunma odasına giderek teknik direktörü Maurizio Sarri’ye tepkisini gösterdi. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Lokomotiv Moskova maçının 82. dakikasında oyundan alınan Ronaldo, teknik direktör Sarri ile tartışmıştı.

Milan maçındaki değişiklik, Sarri-Ronaldo gerginliğini zirveye taşımış olabilir.
Milan maçındaki değişiklik, Sarri-Ronaldo gerginliğini zirveye taşımış olabilir.

Ronaldo yerine Dybala girdi, maçı Juventus'a kazandırdı

Bu sezon ilk kez bir lig maçında oyundan alınan Portekizli futbolcu, Milan ile oynanan mücadelenin 55. dakikasında yerini Paulo Dybala'ya bırakınca bir kez daha şoke oldu. Oldukça mutsuz olduğu görülen Ronaldo doğrudan soyunma odasına giderken ikili arasındaki bu gerilim sosyal medyada yeni gündem oldu.

Maurizio Sarri.
Maurizio Sarri.

Cristiano Ronaldo'nun yerine oyuna giren Paulo Dybala, 77. dakikada attığı golle Juventus'u 1-0 öne geçirdi ve maç bu skorla sona erdi. Juventus Teknik Direktörü Maurizio Sarri, Moskova maçından sonra yaptığı açıklamada, “Ronaldo kızgındı çünkü iyi durumda değildi. Birkaç gün önce dizinde bir problem yaşadı ve maçta kasları çabuk yoruldu. İlk yarının sonunda gergin görünüyordu. Riske etmemek için oyundan çıkardım” ifadelerini kullanmıştı. Ronaldo, bu sezon Juventus formasıyla ilk golünü 31 Ağustos 2019 tarihinde Napoli ile oynanan ve 4-3 Juventus’un üstünlüğü ile sona eren maçta atmıştı.