2022 Dünya Kupası'nda final günü

2022 Dünya Kupası sahibi buluyor.
2022 Dünya Kupası sahibi buluyor.

2022 Dünya Kupası, bu akşam saat 18.00’de oynanacak Arjantin - Fransa finaliyle sahibini bulacak. 89 bin seyirci kapasiteli Lusail Stadı’ndaki karşılaşmayı, Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

2022 FIFA Dünya Kupası final maçında Arjantin ile Fransa karşı karşıya gelecek.

Fransa, üst üste kazanan 3. ülke olmaya aday

Fransa, Rusya 2018'in ardından Katar 2022'de de şampiyon olursa tarihte üst üste Dünya Kupası kazanan üçüncü ülke olacak.

1934 ve 1938'de İtalya, 1958 ve 1962'de Peleli kadrosuyla Brezilya üst üste kupayı kazanmayı başarmıştı.

Messi'nin tek eksik kupası

Kariyerinde uzun yıllar formasını giydiği Barcelona ve Paris Saint-Germain ile kazanmadığı kupa kalmayan 35 yaşındaki Messi'nin, final oynadığı halde şampiyon olamadığı tek turnuva Dünya Kupası.

  • Arjantinli futbolcu, kulüp kariyerinde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası, LaLiga, İspanya Kupası, İspanya Kral Kupası, Fransa Ligue 1 ve Fransa Süper Kupası'nda şu ana kadar 36 kupa kazandı.

Messi, Arjantin ile 2014 Brezilya Dünya Kupası'nda final gördü ancak Almanya, Götze'nin 113. dakikada attığı golle şampiyon oldu.

Fransa'da belirsizlikler var

Tarihi final öncesi Arjantin’de bir eksik bulunmazken, Fransa’da sakatlığı bulunan futbolculardan Lucas Hernandez forma giyemeyecek. Tchouameni ve Theo Hernandez’in ise karşılaşmaya yetişmeleri bekleniyor.

Deve Virüsü adı verilen bir hastalığa yakalandıkları açıklanan Varane, Coman ve Konate’nin oynayıp oynamayacakları da bugün belli olacak.