Beşiktaş ve Kayserispor arasında Onur Bulut krizi büyüyor: "Haksız ve seviyesiz!"

Kayserispor
Kayserispor

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin bugün düzenlediği basın toplantısında Onur Bulut transferine yönelik sözlerine Kayserispor cephesinden açıklama geldi.

Devre arası transfer döneminde Kayserispor'dan Onur Bulut'u renklerine bağlayan Beşiktaş ile sarı kırmızılı kulüp arasındaki kriz sürüyor. Siyah beyazlı kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi, bugün düzenlediği basın toplantısında transferin tamamen etik olduğunu savunmuştu. Sarı kırmızılı kulüp ise Onur Bulut'un sözleşme feshinin haksız gerçekleştiği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na başvurdu.

Süreci hayretle takip ediyoruz

Kayserispor Kulübü, Ahmet Nur Çebi'nin basın toplantısındaki ifadelerinden sonra bir açıklama yayınladı.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı
  • Kayserispor: "Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin, Kulübümüz ve Yöneticilerimiz hakkındaki açıklamalarını büyük bir şaşkınlıkla ve hayretle takip etmiş bulunuyoruz. Çebi’nin, yaptığı açıklamalardan, Onur Bulut’un transferi konusunda, Kulübümüzün TFF Hukuk Kurullarına yapmış olduğu müracaattan haberi olmadığını ya da bu konuda kendisinin bilgilendirilmediğini anlıyoruz. Kayserispor Kulübü, hukukun üstünlüğünü bilen ve buna uygun olarak hakkını yetkili merciiler önünde arayan bir Kulüptür. Bu itibarla Kayserispor Kulübü, ne Ahmet Nur Çebi’nin ne de başka birinin rehberliğine ve yol göstermesine ihtiyaç duymamaktadır."


Ahmet Nur Çebi ne demişti?

Ahmet Nur Çebi
Ahmet Nur Çebi
  • Başkan Çebi, Onur Bulut transferine yönelik : "Onur Bulut transferi bizim için normal, etik bir transfer olmaktan başka bir şey değildir. Kayserisporlu yöneticiler eğer haklı olduklarını düşünüyorlarsa gidecekleri makamlar bellidir. Gereksiz yere gevezelik edilmesini doğru bulmuyorum. Kendilerine çeki düzen versinler, burası Beşiktaş. Bir futbolcu size gider ayak 1 milyon euro kazandırıyorsa ve bunu yapmak için bir kağıt parçasına imza atıyorsa, ona saygı duymanız gerekir. Bir şekilde ona, bir odada kumpas kurmak yakışık değildir. Yöneticilik ve başkanlık, babalık ve abilik yapmanızı gerektirir. Emekçi bir çocuğun hakkına tecavüz etmek ahlaki değildir. Önce abi ve baba olmayı becereceksiniz. Sonra yönetici olmayı becereceksiniz. Ben sessiz kalmıştım şu ana kadar ama orada bir durun bakalım. Hukuk orada, gidin çözün. Haklı olan çok konuşmaz, gereğini yapar" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, Onur Bulut'un serbest kalma bedeli olan 1 milyon euroyu ödeyerek milli futbolcuyu kadrosuna katmıştı. Kayserispor ise sözleşmede böyle bir fesih maddesi olmadığını öne sürerek TFF'ye başvurdu. 28 yaşındaki futbolcu, son oynanan Ankaragücü maçına ilk 11'de çıktı.