Kenan Karaman: Başka takımlardan da teklif aldım

Kenan Karaman, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Kenan Karaman, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beşiktaş'ın yeni transferi Kenan Karaman, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milli futbolcu, Türkiye'den başka takımlardan da teklif aldığını ama kendisinin siyah-beyazlı kulübü tercih ettiğini söyledi.

Beşiktaş'ın kadrosuna yeni kattığı milli futbolcu Kenan Karaman, Türkiye'den başka takımlardan da teklif aldığını açıkladı. Siyah-beyazlı kulübün ilgisinin EURO 2020'den önce başladığını belirten milli futbolcu, "Kendi ülkemde olmak çok güzel. Futbol hayatımı hep Almanya'da sürdürdüm. Beşiktaş'a gelmeyi çok istiyordum. Beşiktaş'ın ilgisi EURO 2020'den de önceydi, beni ısrarla transfer etmek istediler. Aklımda hep Beşiktaş vardı. Türkiye'den farklı teklifler de oldu ama en erken Beşiktaş davrandı. İlk baştan beri Beşiktaş güzel bir his verdi. Burada olduğum için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

"İz bırakmak istiyorum"

Burak Yılmaz ve Cenk Tosun ile Beşiktaş hakkında sıklıkla konuştuklarını belirten Karaman, "Burak abiyle Beşiktaş hakkında çok konuştuk. Buraya gelirsem her şeyin çok güzel olacağını söyledi. Cenk abiyle de konuştum. İkisi de bu kulüpte büyük izler bıraktı. İnşallah ben de onların izinden gidebilirim." dedi.

Şampiyonlar Ligi etkisi

Siyah-beyazlı kulübe gelmekte sebeplerinden birinin Şampiyonlar Ligi olduğunu vurgulayan Kenan Karaman,

"Şampiyonlar Ligi benim için çok önemli. Beşiktaş'a gelme sebeplerimden biriydi. Şampiyonlar Ligi bambaşka bir seviye olacak. Kendimi buna hazırlayacağım." şeklinde konuştu.

"Yabancı sınırının kalkması lazım"

27 yaşındaki futbolcu, bu sene uygulanacak yabancı kuralıyla ilgili de görüş belirtti. Bu kuralın yerli futbolcular için avantaj olduğunu dile getiren Kenan Karaman, "Rekabetin her zaman üst düzeyde olması lazım. Bu sınırlamanın kalkması, Türk futbolu için daha iyi olur.

Yabancı sınırını ben de yeni duydum. Bu, Türk oyuncular için bir avantaj ama rekabetin her zaman üst düzeyde olması lazım. Bence bu sınırlamanın kalkması Türk futbolu için daha iyi olur ama kuralları ben yapmıyorum." dedi.