Khabib'den UFC'ye gözdağı

Khabib Nurmagomedov, karşılaşmaya çıkmadan önce basın toplantısı düzenledi.
Khabib Nurmagomedov, karşılaşmaya çıkmadan önce basın toplantısı düzenledi.

Olaylı maçta McGregor'u nakavt eden Müslüman dövüşçü Khabib takım arkadaşına verilen cezadan ötürü UFC'ye sert çıktı.

Geçtiğimiz günlerde olaylı maçta Conor McGregor ile karşı karşıya gelen Khabib Nurmagomedov, rakibini nakavt etmişti. Fakat maçtan sonra bazı istenmeyen olaylar yaşanmıştı.

Khabib'in takım arkadaşı Zubaira Tukhugov ringde bulunan Conor McGregor'a saldırdı. Yaşanan bu olaylar üzerine UFC, olaylı gecede öne çıkan isimlerden Zubaira Tukhugov'un Artem Lobov ile olan maçını iptal etti. Bunun üzerine açıklama yapma gereği hisseden Khabib, UFC yönetimine sert ifadelerle seslendi.

Müslüman dövüşçü basın toplantısının sonunda basın mensuplarına poz veriyor.
Müslüman dövüşçü basın toplantısının sonunda basın mensuplarına poz veriyor.

Khabib'in Instagram hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde;

  • "Buradan; UFC’ye seslenmek istiyorum.
  • Onların takımından birileri otobüse saldırıp içerideki birkaç kişiyi yaralamışken; onlardan neden kimseyi kovmadınız? Orada birileri öldürülebilirdi. Peki neden kimse benim vatanıma, dinime, milletime, aileme küfrederken hiç bir şey söylemez? İki takım da dövüşürken; neden benim takımımı cezalandırmak zorundasınız? Eğer benim başlattığımı söyleyecek olursanız; hepsini reddediyorum. Aksine; ben onun başlattığı kavgayı bitirdim. Her ne sebeple olursa olsun; beni cezalandırın. Zubaira Tukhugov’u değil. Onun bu durumla hiçbir alakası yok. Sessiz kalacağımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Zubaira’nın müsabakasını iptal ettiniz. Sadece Conor’a vurduğu için onu kovmak istediniz. Ama unutmayın! Kardeşime ilk vuran Conor’dı. Sadece videoyu tekrar izleyin, göreceksiniz. Eğer onu kovmaya karar verdiyseniz; şunu bilmelisiniz ki beni de kaybedeceksiniz. Rusya’daki kardeşlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kardeşim için sonuna kadar gideceğim. Hala onu kovmakta kararlıysanız; kontratımı yırtıp bana göndermeyi unutmayın. Yoksa ben kendim yırtacağım. Ve son bir şey daha; söz verip vermediğiniz paralarım sizde kalabilir. Para vermek söz konusu olduğunda bir hayli meşgulsünüz her zaman. Umarım boğazınızda kalmaz. Onurumuzu savunduk ve bu bizim için en değerli şey. Sonuna kadar takipçisi olacağım..."