Kılıçlar çekildi: Messi’den Sampaoli’ye ağır sözler

Jorge Sampaoli & Lionel Messi
Jorge Sampaoli & Lionel Messi

Arjantin'in hayal kırıklığından öteye gidemediği 2018 Dünya Kupası'nın ardından Tangocular'ın yaşadığı krizin detayları gün yüzüne çıktı. Messi'nin Sampaoli'ye yönelik söylediği iddia edilen sözler futbol gündemine bomba gibi düştü.

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda büyük hayal kırıklığı yaratan takımlardan biri olan Arjantin’de şampiyona boyunca yaşanan iç savaşın detayları ortaya çıktı.

TYC Televizyonu yorumcusu ve OLE Gazetesi yazarı Ariel Senosa, turnuvayla alakalı yayınladığı kitabında Messi ile Sampaoli arasında yaşananlara ilişkin çarpıcı detaylara yer verdi. Senosa, özellikle 3-0 kaybedilen Hırvatistan maçı sonrasında Sampaoli ile başta Messi olmak üzere futbolcular arasında yüksek tansiyon yaşandığını yazdı.

  • Hırvatistan hezimetin sonrasında oyuncular, Sampaoli ve yardımcıları ile acil olarak görüşmek istedi ve kendisinden memnun olmadıklarını belirtip, ‘Artık dediklerini dinlemek istemiyoruz ve sana inanmıyoruz, bizim kendi fikrimiz var’ dedi. Buna çok şaşıran Sampaoli, bunun kimin fikri olduğunu sorup,’herkesin’ cevabını aldı. Tam bu noktada devreye giren Messi, büyük bir kızgınlıkla ‘En az 10 kez bana hangi oyuncuyu ilk 11'e yazman gerektiğini sordun. Ben ise hiçbir seferinde sana isim vermedim. Şimdi eğer böyle bir şey varsa, sana isim verdiysem tüm takımın önünde söyle’ sözleriyle Sampaoli'yi topa tuttu. Oyuncuları dinleyen Sampaoli'nin tavrı üzerine olay çok büyümedi.

Kadro ve ilk 11 tercihleriyle 2018 Dünya Kupası'nın en başarısız teknik adamı olan Jorge Sampaoli, turnuvanın sona ermesinin ardından Arjantin Futbol Federasyonu tarafından görevinden alındı.

✈️ Messi eve dönüyor...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()