Konyaspor avantajı son dakikada kaptı

Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda Vaduz'la oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı.
Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda Vaduz'la oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı.

Konyaspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında karşılaştığı Vaduz'la son dakikalarda attığı golle 1-1 berabere kaldı.

Konyaspor, Avrupa kupalarındaki macerasını sürdürüyor. UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme Vaduz'la karşılaşan Konya ekibi maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Lihtenştayn kulübü Vaduz'un golünü72. dakikada Sasere kaydetti. Konyaspor'un bu gole cevabı 88. dakikada Muhammet Demir'den geldi.

Rövanş maçı 11 Ağustos günü saat 20:00'de Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak.

Konyaspor, İlhan Palut liderliğinde Avrupa kupalarında üçüncü kez mücadele ediyor.

İlhan Palut idaresindeki ilk iki karşılaşma BATE Borisov ile Konya'da oynanmış ve yeşil-beyazlı ekip, bu maçların ilkini 3-0ikincisini ise 2-0 kazanmıştı.

Yeşil-beyazlı takımın, turu geçmesi halinde UEFA Konferans Ligi Play-off turunda gruplar için mücadele edecek. Bu turda karşılaşacağı rakibi ise Neftçi-Rapid Wien eşleşmesini geçen taraf olacak.

İlhan Palut'tan 5 kişilik rotasyon

Arabam.com Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda Lihtenştayn temsilcisi Vaduz'la karşılaştığı maçta, son oynadıkları BATE Borisov maçına göre ilk 11'de 5 kişilik rotasyona gitti.

İlhan Palut, önceki turda eledikleri BATE karşı sahaya sürdüğü ilk 11'de bulunan ve kart cezalısı durumuna düşen Cikalleshi'yle birlikte bağırsak enfeksiyonu geçiren Zymer Bytyqi'yi kadroya almazken, Cebrail Karayel, Robert Muric ve Endri Çekiçi maça yedek başladı. Palut, bu oyuncuların yerine Ahmet Oğuz, Soner Dikmen, Konrad Michalak, Amilton ve Muhammet Demir'e 11'de yer verdi.

Konyaspor, Vaduz karşısına; Sehic, Ahmet Oğuz, Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Soner Dikmen, Hadziahmetovic, Michalak, Rahmanovic, Amilton ve Muhammet Demir ilk 11'i ile çıktı.

Lihtenştayn'ın başkenti Vaduz'da oynanan maça Konyasporlu taraftarlar yoğun ilgi gösterdi ve stadın önemli bölümünü doldurdu.

Mangiarratti'den 10 değişiklik

Vaduz Teknik Direktörü Alessandro Mangiarratti, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda son oynadıkları Koper maçının ardından takımda Goelzer haricinde bütün oyuncuları değiştirdi.

Mangiarratti, Konyaspor karşısına takımı; Büchel, Gasser, Isik, Traber, Fehr, Dobras, Gajic, Hasler, Sutter ve Tunahan Çiçek 11'iyle çıkardı.

Öte yandan Vaduzlu taraftarlar da maça talep gösterdi.