Konyaspor veda etti

Konyaspor veda etti
Konyaspor veda etti

UEFA Avrupa Ligi I Grubu son hafta maçında Vitoria Guimares ile Portekiz'de karşı karşıya gelen temsilcimiz Atiker Konyaspor rakibiyle 1-1 beraber kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu 6.hafta maçında deplasmanda Portekiz temsilcisi Vitoria Guimares ile karşı karşıya gelen temsilcimiz Atiker Konyaspor, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla puanını 6'ya yükselten Konyaspor grubunda 3.oldu ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Konyaspor 15.dakikada Mehdi Bourabia'nın attığı golle 1-0 öne geçerken, Vitoria Guimares 77.dakikada Ali Turan'ın kendi kalesine attığı golle 1-1'lik beraberliği yakaladı ve maç da bu skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından 6 puana yükselen Konyaspor, I Grubu'nda 3.sırayı alırken, Vitoria Guimares ise 5 puanda kaldı ve I Grubu'nu son sırada tamamladı. I Grubu'nda ilk iki sırayı alan Salzburg ve Marsilya bir üst tura yükselen ekipler oldu.

VİTORİA GUİMARES-ATİKER KONYASPOR MAÇINDAN NOTLAR

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes ile yaptıkları maçta, Süper Lig'de son oynadıkları Bursaspor müsabakasının ilk 11'ine göre hem oyuncularda hem de mevkilerde değişikliğe gitti.

Bursaspor karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan futbolculardan Skubic, Filipovic, Milosevic, Fofana ve Eze'i yedek soyunduran Özdilek, bu oyuncuların yerine Selim Ay, Moke, Vedat Bora, Musa Araz ve Evouna'ya görev verdi.

Özdilek ayrıca, futbolcuların daha önce oynadığı mevkilerde de değişiklik yaptı.

Önceki maçlarda stoper mevkisinde forma giyen Moke'ye ön liberoda görev veren Özdilek, bu bölgedeki Bourabia'yı ise forvet arkasında oynattı. Özdilek, sağ bekte de Skubic'in yerine Ömer Ali Şahiner'e şans verdi.

Öte yandan Konyasporlu taraftarlar, takımlarını Vitoria Guimaraes deplasmanında yalnız bırakmadı. 50'nin üzerinde yeşil-beyazlı taraftar, tribünden takımını destekledi.

Bu arada, 30 bin kişilik Afonso Henriques Stadı'nın büyük bölümünün boş olduğu gözlendi.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI:

7. dakikada sağ kanattan Vedat’ın kullandığı serbest vuruşta penaltı noktasının hemen önünde Moke’nin kafasından seken topa Ferhat’ın sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

15. dakikada ceza sahası dışından Mehdi Bourabia’nın sert şutunda top sağ üst köşeden ağlarla buluştu. 0-1

38. dakikada sağ kanattan Raphinha’nın ortasında altıpas içinde içinde Paolo Hurtado’nun kafa vuruşundameşin yuvarlak kalenin üstünden dışarı çıktı.

41. dakikada Mehdi Bourabia’nın pasıyla topla buluşan Evouna’nın ceza sahasına girip kaleciyi geçer geçmez şutunda top yandan auta gitti.

42. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Victor Garcia’nın ceza sahası içine gönderdiği topu Serkan çift yumrukla uzaklaştırmaya çalıştı. Dönen topla ceza sahası sol çaprazında buluşan Joao Vigario’nun şutu farklı şekilde dışarı çıktı.

İKİNCİ YARI:

70. dakikada Vitoria Guimaraes’in takımının kullanılan serbest vuruş sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Heldon Ramos’un sağ çaprazdan şutunda kaleci Serkan meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

77. dakikada sol kanattan gelişen Guimaraes’in atağında ceza sahası içinde topla buluşan Aurelio’nun ortasında Ali Turan meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. 1-1

86. dakikada sol kanattan Mehdi Bourabia’nın köşe atışında ön direkte Moke’nin kafa vuruşu üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

90 4 dakikada Victor Garcia’nın kısa pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Paolo Hurtado’nun şutunda top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

MEHMET ÖZDİLEK'TEN AÇIKLAMALAR

UEFA Avrupa Ligi I Grubu son maçında Atiker Konyaspor deplasmanda Vitoria Guimares ile 1-1 berabere kalarak Avrupa’ya veda etti.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.Maçtan önce kazanma odaklı oynayacaklarını söylediğini anımsatan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek,

  • "Maça bakıldığı zaman ilk yarıda maçı bitirebilirdik özellikle 1-0’dan sonra çok net pozisyonumuz var Malik ile ama bunu başaramadık. Oyun içerisinde özellikle 1-0’dan sonra ve ikinci yarı itibariyle rakibimizde doğal olarak oyuna ortak olmaya çalıştı. 1-1’den sonra maçın gittiği geldiği anlar oldu, biz kazanabilirdik direkten dönen top, rakibin direkten döndüğü topu… Bakıldığı zaman evet beraberlik doğru bir sonuç gibi görünüyor. Üç maçtır takımın başında UEFA maçları oynuyoruz. Üç maçtır kaybetmedik, Salzburg, Marsilya ve burası. Bu üç maçı da kazanabilirdik. Ama tabi bakıldığı zaman bugün itibariyle grubun dışında kaldık. Her iki takımı da tebrik ediyorum. Özellikle oyuncularımı bu süreçte ortaya koyduğu performanslarından dolayı tebrik ediyorum. Doğru bir temsil süreci yaşadılar, özellikle bu sene. Geçen sene UEFA’da 1 puan alan bir Konyaspor vardı. Bu sene 6 puan alan ve kendini geliştiren bir takım görüntüsü var, oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.Marsilya maçında ve Vitoria Guimaraes maçında yenilen gollerin sorulması üzerine Özdilek, “Futbol enteresan bir oyun. Tam kazandığımız dediğimiz anda Marsilya maçında rakip 1-1’i yakaladı. Doğal olarak avantajı kendi lehine çevirdi. Belki maçı kazansaydık bugün farklı bir atmosferde bu müsabakaya gelecektik. Ama biz Marsilya ile berabere kaldık diye ciddi anlamda biz çok üzüldük. Bunun travması oldu Avrupa arenasında kolay değil. Marsilya kendi ülkesinde 12 kere şampiyon olmuş. UEFA Liginde çok tecrübeli bir takım. Dolayısıyla biz yeni yeni bu kulvarda tecrübelenmeye çalışan bir takımız. İkinci senemizde bence çok yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Ve onun için bugün itibariyle dediğim gibi maçın ilk yarısında fişi çekebilirdik, işi bitirebilirdik. Ama tabi üretmede sıkıntı yok ama son vuruşlarda talihsizliğimiz ve biraz da beceriksizliğimiz var. Ama neticesinde kolay değil burada Guimaraes’e karşı oynamak. Sonuçta deplasmanda alınan 1 puan hem ülke adına hem moral adına önemliydi bugün. Bitirebilir miydik? Evet 1-1’den sonra da direkten dönen top var. Kaybedebilir miydik? Evet. Rakibinde direkten dönen topu var. 1-1’den sonra gelen giden müsabaka oldu ama ortaya konan futbol, mücadele ve puansal anlamda iyi bir geceydi bizim için" diye konuştu.