Lionel Messi yeni rekorlara imza attı

Lionel Messi
Lionel Messi

2022 Dünya Kupası C Grubu'nda Arjantin'in Meksika ile oynadığı karşılaşmada bir gol ve bir asist ile yıldızlaşan Lionel Messi, yeni rekorlara imza attı.

Arjantin'in, Dünya Kupası'nda Meksika'yı 2-0'lık skorla mağlup ettiği karşılaşmada Lionel Messi yeni rekorlara imza attı.

Mücadeleyi 1 gol ve 1 asistle tamamlayan 35 yaşındaki yıldız, 1966'dan bu yana Dünya Kupası'nda Arjantin formasıyla aynı maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç ve en yaşlı futbolcu oldu.

  • 2006 Dünya Kupası'nda Sırbistan karşısında 18 yaş 357 günlükken bunu başaran Messi, Meksika maçında 35 yaş 155 günlükken aynı başarıyı tekrar etti.

5 Dünya Kupası'nda asist yaptı

Meksika karşılaşmasında Enzo Fernandez'e asist yapan Messi, 5 Dünya Kupası'nda asist yapan ilk futbolcu olarak da tarihe geçti. PSG'nin yıldızı daha önce; 2006, 2010, 2014 ve 2018 Dünya Kupası maçlarında takım arkadaşlarına gol pası vermişti.

Maradona'yı yakaladı

Lionel Messi attığı güzel golle, Arjantin Milli Takımı ile FIFA Dünya Kupası'ndaki 8. golüne ulaştı ve tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Diego Armando Maradona'yı yakaladı.

  • 35 yaşındaki Messi, iki gol daha atması halinde Arjantin adına en çok gol atan futbolcu olan efsane golcü Batistuta'yı da yakalayacak.