Liverpool, futbol tarihinde görülmemiş bedeli reddetti!

Liverpool, Arap milyarderden gelen 2 milyar sterlinlik teklifi reddetti.

Manchester City'nin Arap milyarderinin sahibi Sheik Mansour'un kuzeni olan Sheik Khaled Bin Zayed Al Nehayan, Liverpool'u satın almak için 2 milyar sterlinlik bir teklif yaptı. Bu teklifi kabul etmeyen Liverpool'un sahipleri, bu teklifi kabul etmiş olsalardı futbol tarihinin en büyük alım-satımı gerçekleşmiş olacak ve rekor kırılacaktı.

Fenwaw Sports Group tarafından 2010 yılında satın alınan Liverpool, Arap milyarderlerin gözdesi haline geldi. İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Manchester City'nin sahibi Sheik Mansour'un kuzeni olan Sheik Khaled Bin Zayed Al Nehayan, Liverpool'u satın almak için 2 milyar sterlinlik teklif yaptı ancak bu teklif Fenway Sports Group tarafından reddedildi.

İngiltere'nin önemli gazetelerinden Daily Mail'de yer alan habere göre, Sheikh Khaled Bin Zayed Al Nehayan ile Liverpool Başkanı Tom Werner, ABD'nin New York şehrinde bir araya geldi. Liverpool'un basın sözcüsü bu buluşmayı 'organize edilmemiş' olarak nitelendirse de Liverpool'un hisseleri için görüşüldüğü kaydedildi.

Liverpool'un sahipleri bu teklifi kabul etseydi, futbol tarihinin en büyük satışı gerçekleşmiş olacaktı. Bu alandaki rekor ise Manchester United'ı 2005 yılında 790 milyon sterline satın alan Glazer ailesinde bulunuyor.

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan ve sektöründeki en büyük dört uluslararası şirketten biri olan KPMG'nin 'Mayıs 2018' verilerine göre dünyanın en değerli kulüpleri sıramalası şu şekilde:

  • Manchester United 2,93 milyar sterlin
  • Real Madrid 2,63 milyar sterlin
  • Barcelona 2,5 milyar sterlin
  • Bayern Münih 2,3 milyar sterlin

Aynı tarihli verilere göre Liverpool'un değeri 1,42 milyar sterlin iken Manchester City'nin değeri 1,94 milyar sterlin olarak belirlenmiş durumda.


🙌 #weareliverpool

Liverpool Football Club (@liverpoolfc)'in paylaştığı bir gönderi ()