Liverpool'dan Barcelona'ya 'İstanbul' tarifesi

Liverpool, 3-0'lık mağlubiyetin ardından rakibini 4 golle geçerek finale kaldı.
Liverpool, 3-0'lık mağlubiyetin ardından rakibini 4 golle geçerek finale kaldı.

▬ İngiliz ekibi Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde dün Barcelona'ya karşı tarihi bir zafere imzasını attı.

▬ Kırmızılar, Katalan ekibini 3-0'ın rövanşında sahasında 4-0 mağlup ederek Devler Ligi'nde finale çıktı.

▬ Liverpool'un bu tarihi geri dönüşü akıllara, İstanbul'da 2005'te oynanan Şampiyonlar Ligi final mücadelesinde Milan karşısında 3-0 geriden gelinerek kazanılan kupayı getirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Liverpool, sahasında Barcelona'yı 4-0 yenerek finale yükseldi.

Anfield Stadı'nda oynanan ve FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği yarı final rövanş karşılaşmasında, İngiltere temsilcisi Liverpool ile İspanya ekibi Barcelona karşılaştı.

Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi Liverpool, 7. dakikada Divock Origi'nin attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla önde bitirdi.

İkinci devrede etkili performans sergilemeye devam eden Liverpool, 54 ve 56. dakikalarda Georginio Wijnaldum'un kaydettiği gollerle durumu 3-0'a getirdi.

Karşılaşmanın 79. dakikasında ilginç bir gole imza atan Liverpool, farkı 4'e çıkardı. Trent Alexander Arnold, kullandığı köşe vuruşunda topu Barcelona savunmasının beklemediği anda hızlı bir şekilde ceza sahasına gönderdi. Kale sahası önünde boş durumdaki Origi, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skor 4-0'a geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Liverpool mücadeleden 4-0 galip ayrıldı. İlk maçı deplasmanda 3-0 kaybeden Liverpool, sahasında elde ettiği 4-0'lık galibiyetin ardından Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselme başarısı gösterdi.

Liverpool'da turun sevincini, teknik direktör Klopp ve oyuncular hep birlikte yaşadı.
Liverpool'da turun sevincini, teknik direktör Klopp ve oyuncular hep birlikte yaşadı.
  • Liverpool'un rakibi, Ajax ile Tottenham (1-0) arasında yarın oynanacak diğer yarı final rövanş maçının ardından belli olacak. Şampiyonlar Ligi'nde final karşılaşması, 1 Haziran'da İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanacak.

Maçtan sonra ne dediler?

Tarihi karşılaşma sonrası Barcelonalı futbolcuların oldukça üzgün oldukları gözlenirken, bu isimlerden bazıları maçla ilgili görüşlerini dile getirdi.

  • Luiz Suarez: Hepimiz şapkayı önümüze koymalıyız. U19 takımı gibiydik.
  • Sergio Busquets: İlk dakikadan itibaren harika oynadılar. Herhangi birini suçlayamayız.
  • Ernesto Valverde: Yakaladığımız fırsatlarla onları cezalandıramayınca, bu durum oluştu. Aslında iyi çalışmıştık ama yeniden (geçen sezonki Roma maçında olduğu gibi) böyle bir şeyi yaşamak berbat bir his.

Liverpool cephesi ise kazanmaktan dolayı çılgınca bir sevinç yaşarken, bu büyük zaferin nasıl geldiğini yorumladılar.

  • Jürgen Klopp: Bu takımı çalıştırmaktan dolayı gurur duyuyorum. Barcelona'yı böyle bir maçta yenmek çok zordu ama başardık.
  • Fabinho: Köpek gibi savunma yaptık ve hayatımızı sahada bıraktık.
Jürgen Klopp maç sonu uzun süre boyunca kutlama yaptı.
Jürgen Klopp maç sonu uzun süre boyunca kutlama yaptı.

İstanbul hatırlatması

İngiliz devi Liverpool Devler Ligi'nde dün kazandığı tarihi zaferin ardından akıllara bu kupadaki unutulmaz geri dönüşleri getirdi.

2017 yılında bahse konu olan geri dönüşü Katalan ekibi Barcelona başarmıştı. Son 16 turunda Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain'e deplasmanda 4-0 mağlup olan Barcelona, sahasında oynadığı rövanş karşılaşmasını ise 6-1 kazanarak bir üst tura yükselme başarısı göstermişti.

İstanbul'da kupa kaptan Gerrard'ın ellerinde havaya yükseldi.
İstanbul'da kupa kaptan Gerrard'ın ellerinde havaya yükseldi.
Bu maçı nasıl kaybettiğimizi hala anlayamıyorum / Kaka
  • Öte yandan Liverpool'un dün geceki galibiyeti, İngiliz ekibinin bir başka mucizevi geri dönüşünü hatırlattı. 2005 yılında İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında Liverpool, İtalyan ekibi Milan karşısında ilk yarıyı 3-0 geride kapattığı mücadeleyi 3-3'e taşıyarak finali uzatmaya götürmüş ve penaltılar sonucunda da kupaya uzanan taraf olmuştu.

Maçtan yıllar sonra açıklama yapan Milan'ın Brezilyalı yıldızı Ricardo Kaka, "Bu maçı nasıl kaybettiğimizi" hala anlamıyorum diyerek şaşkınlığını dile getirmişti.


Liverpool'un yerel gazetesi Liverpool Echo, 'Başardık' başlığını atmıştı.
Liverpool'un yerel gazetesi Liverpool Echo, 'Başardık' başlığını atmıştı.