Manchester'ın Mancini hamlesi

Roberto Mancini
Roberto Mancini

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın, gelecek sezon için düşündüğü teknik direktörlerin başında İtalya Milli Takımı'nı çalıştıran Roberto Mancini'nin geldiği bildirildi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, geçtiğimiz günlerde sezon sonuna kadar Alman çalıştırıcı Ralf Rangnick'le anlaşıldığını duyurmuştu. Sezon sonundan itibaren ise Rangnick, Manchester United'ın danışmanlık görevini yürütecek.

Roberto Mancini birinci aday.
Roberto Mancini birinci aday.

Telegraph'da yer alan habere göre, sezon sonundan itibaren yeniden menajerlik arayışına geçecek olan Kırmızı Şeytanlar, gündemine Roberto Mancini'yi aldı.

İtalya'nın Dünya Kupası'na katılamaması halinde United'ın önümüzdeki sezonda en ciddi teknik direktör adaylarından biri olacağı aktarıldı.

Daha önce Premier Lig'de Manchester City'de görev yapan tecrübeli teknik adamın da İngiltere'ye dönmeye sıcak baktığı iddia edildi.

Juventus da istiyor

Öte yandan Mancini'nin talipleri Manchester United'la sınırlı değil. Calciomercato'da yer alan habere göre Juventus'un, İtalya Milli Takımı'nı 2022 Dünya Kupası'na götürememesi halinde tecrübeli teknik adamı takımın başına getirmek istediği bildirildi.