Medipol Başakşehir avantajı kaptı

Medipol Başakşehir avantajı kaptı.
Medipol Başakşehir avantajı kaptı.

Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında Club Brugge ile deplasmanda 3-3 berabere kalarak, rövanş öncesi avantajı eline geçirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında deplasmanda Belçika'nın Club Brugge takımıyla 3-3 berabere kalan Medipol Başakşehir, üst tur için avantaj sağladı.

Turuncu-lacivertli takım, tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde, deplasmandan avantajlı skorla dönüyor.

Clup Brugge karşısında ilk yarıda 2-0 geriye düşen Medipol Başakşehir, ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 öne geçtiği mücadeleden 3-3'lük beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmanın rövanşı, 2 Ağustos Çarşamba günü 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılacak.

Elia'dan ilk maçında gol

Medipol Başakşehir'in bu sezon Hollanda ekibi Feyenoord'dan kadrosuna kattığı Eljero Elia, turuncu-lacivertli forma ile çıktığı ilk resmi maçta golünü attı.

Elia, Roma'ya giden Cengiz Ünder'den aldığı sol kanadı da karşılaşma boyunca çok etkili kullandı.

Tribünde gerginlik

Karşılaşmanın ikinci yarısında Medipol Başakşehir'in üst üste gelen golleri sonrasında Türk taraftarların sevinci sonrasında tribünlerde kısa süreli gerginlik yaşandı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrasında gerginlik büyümeden önlendi.

Maç sonunda sevinç

Medipol Başakşehirli futbolcular, karşılaşma sonrasında saha içinde büyük sevinç yaşadı.

Turuncu-lacivertli futbolcular, Türk taraftarların bulunduğu tribünlere giderek sevincini paylaştı.

Chedjou koltuk değnekleriyle tribünde

Medipol Başakşehir'in Slovenya kampında gerçekleştirdiği antrenmanda sol ayak bileği kırılan Aurelien Chedjou da tribünde yerini aldı.

Karşılaşma başladıktan kısa bir süre sonra tribüne koltuk değnekleri ile gelen Chedjou, zaman zaman ayağını yanındaki koltuklara uzatarak maçı izledi.

Maçı izleyenler arasında, Belçika'da yaşayan eski Trabzonsporlu futbolcu Yattara da yer aldı.

Avrupa'daki 7. maçında 3. beraberlik

Avrupa arenasında 7. maçını oynayan turuncu-lacivertliler 3. beraberliğini yaşadı. Medipol Başakşehir'in Avrupa'da 4 de mağlubiyeti bulunuyor.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Shakhtar Donetsk ile eşleşen turuncu-lacivertliler, evinde 2-1, deplasmanda da 2-0 kaybetmişti.

İki sezon önce ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde ise Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti.