TFF Başkanı'ndan hakem atamaları için açıklama

TFF Başkanı Mehmet Büyükelçi
TFF Başkanı Mehmet Büyükelçi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF yönetim kurulu üyeleri, TFF 2. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon Kulübünü ziyaret etti. Burada kulüp başkanı Celil Hekimoğlu ve yöneticilerle kulüp tesislerini gezen Büyükekşi, altyapı antrenmanlarını da izleyerek bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hakem atamalarını algoritma ile yapmaya başladık. Önümüzdeki günlerde de kulüp başkanlarımızı çağırıp onların gözü önünde hakem ataması yaptıracağız." ifadelerini kullandı.

Hakemler konusunun çok konuşulmasını istemediklerini vurgulayan Büyükekşi,"Geldiğimiz günden beri bu konunun çok tartışma içerisine girmesini istemiyoruz. Çünkü dünyada artık birçok ülkede dedikodu, konuşma azalmış durumda. Biz de aynısının olması için insan etkisinin en aza indirilmesi için çaba gösteriyoruz. Onun için hakem atamalarını algoritma ile yapmaya başladık. Önümüzdeki günlerde de kulüp başkanlarımızı çağırıp onların gözü önünde hakem ataması yaptıracağız. En azından kendi gözleriyle görsünler. Nasıl yapıldığını, kriterlerin ne olduğunu görsünler. Daha sonra da bir tane basın önünde yapmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Büyükekşi, "Böylelikle insanların bu işin herhangi bir insan etkisi olmadan en doğru kriterleri belirleyerek yapıldığına ikna olması lazım." diyerek, şunları belirtti.

"Ama tabii ki bu yüzde yüz memnuniyet getirecek mi? Hiçbir şey yüzde yüz olamaz. Çünkü neticede yönetimi yapan bir insan. Mutlaka küçük de olsa bir takım hatalar olabilir. Atladığı, gözden kaçan şeyler olabilir. Onları da zaman içinde eğitimle daha mükemmel

hâle getirmeye çalışacağız. Çünkü Türkiye'de de dünyada da her kesimden bu işi iyi yapmak için çalışmalar yapılıyor. VAR, böyle geldi zaten. Dünya kupasında VAR'da yarı otomatik sistem devreye girecek. Ofsayt çizgisi falan çekilmeyecek. Otomatik olacak. Bunun gibi şeyler de zaman içerisinde mutlaka Türkiye'de de bu yönde çalışmalar olacak. Biz de bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Futbolda özellikle teknoloji kullanımı ve dijitalleşme konusunda önemli adımlar atıyoruz. Kurumların birçok alacağı kararlar, yapacağı işleri dijital hale getirmeye çalışıyoruz. Teknoloji kullanmak istiyoruz. İnşallah burada aynı şekilde kararlılıkla devam edeceğiz."