Orman: Ya siyah olduk ya beyaz

Kongrede 'ihraç' tezahüratları
Kongrede 'ihraç' tezahüratları

Beşiktaş Kulübünün 2017 yılı idari ve mali olağan toplantısı başladı. Başkan Fikret Orman kongre sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Merakla beklenen Beşiktaş Kulübünün 2017 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısı başladı.

BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını siyah-beyazlı kulübün genel sekreteri Ahmet Ürkmezgil yaptı.

Toplantıda kongre divan başkanlığına Şener Yurdakul seçildi.

6 yöneticinin ihracı istendi

Genel kurul sırasında altı yöneticinin ihraç edilmesi istendi.nFotoğraf: İHA
Genel kurul sırasında altı yöneticinin ihraç edilmesi istendi.nFotoğraf: İHA

Katılımın yoğun olduğu mali genel kurulda, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra TFF’de görevli olan Hüsnü Güreli, Cengiz Zülfikaroğlu, Mete Düren, Erhan Kamışlı ve Alaattin Aykaç’ın ihraç edilmesi için dilekçe verildi. 6 üyenin ihraç edilebilmesi için Yönetim Kurulu’nun bu üyeleri disipline vermesi gerektiği için, dilekçenin Yönetim Kurulu’na iletilmesi için verildi.

"Ya siyah olduk ya beyaz"

Orman genel kurul sırasında önemli açıklamalarda bulundu.nFotoğraf: İHA
Orman genel kurul sırasında önemli açıklamalarda bulundu.nFotoğraf: İHA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, camia olarak her zaman net bir duruş sergilediklerini söyledi. Orman, "Ya siyah olduk ya beyaz. Net olduk. Beşiktaş hiçbir zaman gücü yetenin kulübü olmadı, Hakkı Yetenlerin kulübü olmuştur. Bize kimsenin gücü yetmez" dedi.

Zaman zaman barkovizyon görüntüleri eşliğinde konuşmasını sürdüren Fikret Orman, bu sezon 500 binin üzerinde forma sattıklarını dile getirdi.

Projeler konusunda görüşlerini aktaran Orman, şunları aktardı:

"Ümraniye'deki tesislerimizin yanında bulunan arazi için son aşamaya geldik. Nevzat Demir BJK Futbol Akademisi'ni buraya taşımak istiyoruz. Ümraniye'deki davaları kazandık. Beşiktaş'ın altyapısını oraya taşıyacağız. İmza aşamasında. Gençlik ve Spor Bakanlığından geçtikten sonra bize devri olacak. Bütün projeleri çizdik, bir sene içinde yapmak istiyoruz" dedi.

Shakira geliyor!

Orman, "Vodafone Park çeşitli kuruluşlar tarafından ödüller alıyor. Gelecek yıl Avrupa Ligi finali burada oynanacak. Bu yaz Shakira konser verecek." diye konuştu.

Kırmızı kart dağıtıldı

Bu arada kongre öncesinde Türkiye Futbol Federasyonunu protesto etmek amacıyla üyeleri kırmızı kart dağıtıldı.