Merih Demiral'dan Marchisio'ya: Türkiye'nin misyonu terör koridorunu engellemek!

Merih Demiral.
Merih Demiral.

Türkiye dün Fırat'ın doğrusunda Barış Pınarı Harekatı başlattı. Güvenli bölge oluşturmak için başlatılan harekatla ilgili Juventus'un eski futbolcusu Marchisio tepki gösteren bir paylaşım yaptı. Milli futbolcumuz Merih Demiral'dan cevap gecikmedi. Demiral, ''PKK 40 bin kişinin ölümünden sorumludur'' dedi.

Dün Fırat'ın doğusuna Barış Pınarı Harekatı başlatıldı. Güvenli bölge oluşturmak adına başlatılan harekata Juventus'un eski futbolcusuClaudio Marchisio sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Türkiye'yi suçladı. Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın cevabı gecikmedi.

Harekatı eleştirdi

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatına tepki gösteren İtalyan eski futbolcu paylaşımında, "Türkiye, Suriye’deki Kürtleri bombalamaya başladı. Bu tüm dünya için büyük bir utanç" şeklinde skandal ifadeler kullandı.

'PKK 40 bin kişinin ölümünden sorumlu'

Marchisio'nun sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından milli futbolcumuz Merih Demiral'den cevap gecikmedi. Demiral İngilizce ifadelerin yer aldığı bir paylaşım yaparak, "Türkiye ile Suriye sınırında terörist koridor oluşumu var. PKK/YPG kadınlar, çocuklar ve bebekler dahil 40 bin kişinin ölümünden sorumludur. Türkiye'nin misyonu, güney sınırımızda terör koridoru yaratılmasını engellemek ve 2 milyon Suriyeli'yi güvenli bölgeye yerleştirmek" ifadelerini kullandı.