Milli atlet Ramil Guliyev, Rio’da finale yükseldi

Atletizm 200 metre yarı final mücadelesinde Türkiye’yi temsil eden sporcumuz Ramil Guliyev, adını finale yazdırdı.

Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda temsil eden sporcularımızın dün aldığı sonuçlar şöyle;
Ramil Guliyev madalya için koşacak

                                    
                                    Dün Rio'da atletizm 200 metre erkekler yarı finali koşuldu. Milli sporcumuz Ramil Guliyev, 20.09'lik derecesiyle kendi serisinde dördüncü, genel sıralamada yedinci oldu. Guliyev elde ettiği sonuçla adını finale yazdırdı. Böylelikle Guliyev, 200 metrede final bileti alan ilk Türk sporcu oldu. Final,19 Ağustos Cuma TSİ 04.30'da koşulacak. Milli sporcumuzun yanı sıra Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Usain Bolt, Andre de Grasse, LaShawn Merritt, Christophe Lemaitre, Edward Alonso, Adam Gemili ve Churandy Martina finalde altın madalyanın sahibi olabilmek için koşacak.
Ramil Guliyev madalya için koşacak Dün Rio'da atletizm 200 metre erkekler yarı finali koşuldu. Milli sporcumuz Ramil Guliyev, 20.09'lik derecesiyle kendi serisinde dördüncü, genel sıralamada yedinci oldu. Guliyev elde ettiği sonuçla adını finale yazdırdı. Böylelikle Guliyev, 200 metrede final bileti alan ilk Türk sporcu oldu. Final,19 Ağustos Cuma TSİ 04.30'da koşulacak. Milli sporcumuzun yanı sıra Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Usain Bolt, Andre de Grasse, LaShawn Merritt, Christophe Lemaitre, Edward Alonso, Adam Gemili ve Churandy Martina finalde altın madalyanın sahibi olabilmek için koşacak.
Gözyaşlarını tutamadı

                                    
                                    
                                    2012 Londra Olimpiyatlarını yakından takip edenler hatırlayacaktır; milli atlet Merve Aydın sakat sakat yarışı tamamlamış ve gözyaşları içinde pisti terk etmişti. Dün gece de milli güreşçi Buse Tosun gözyaşlarını tutamadı. 69 kiloda mücadele eden Buse Tosun, repesaj ikinci turunu geçemedi ve Rio'ya veda etti. Milli sporcu aldığı sonucun ardından ağlamaya başladı. Özellikle sosyal medyada Tosun'un gözyaşlarının ardından “Canın sağ olsun. Sen elinden geleni yaptın” mesajları yayınlanmaya başladı. Öte yandan 58 kiloda mücadele eden Elif Jale Yeşilırmak da repenaj ikinci turunu geçemedi.
Gözyaşlarını tutamadı 2012 Londra Olimpiyatlarını yakından takip edenler hatırlayacaktır; milli atlet Merve Aydın sakat sakat yarışı tamamlamış ve gözyaşları içinde pisti terk etmişti. Dün gece de milli güreşçi Buse Tosun gözyaşlarını tutamadı. 69 kiloda mücadele eden Buse Tosun, repesaj ikinci turunu geçemedi ve Rio'ya veda etti. Milli sporcu aldığı sonucun ardından ağlamaya başladı. Özellikle sosyal medyada Tosun'un gözyaşlarının ardından “Canın sağ olsun. Sen elinden geleni yaptın” mesajları yayınlanmaya başladı. Öte yandan 58 kiloda mücadele eden Elif Jale Yeşilırmak da repenaj ikinci turunu geçemedi.
Lasma Liepa veda etti

                                    
                                    
                                    Türkiye'yi olimpiyatlarda ilk kez kano branşında temsil eden sporcu unvanının sahibi Lasma Liepa, arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadı. Milli sporcu 500 metre elemeler yarı final mücadelesinde 1:59.581'lik derece elde etti. Liepa bu sonuçla kendi serisini 5'inci, genel sıralamayı 20'nci olarak tamamladı. Ay-yıldızlı sporcu bu sonuçla, oyunlara veda etti.
Lasma Liepa veda etti Türkiye'yi olimpiyatlarda ilk kez kano branşında temsil eden sporcu unvanının sahibi Lasma Liepa, arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadı. Milli sporcu 500 metre elemeler yarı final mücadelesinde 1:59.581'lik derece elde etti. Liepa bu sonuçla kendi serisini 5'inci, genel sıralamayı 20'nci olarak tamamladı. Ay-yıldızlı sporcu bu sonuçla, oyunlara veda etti.
Ali Kaya elemeleri geçemedi

                                    
                                    
                                    Atletizm erkekler 5000 metre eleme yarışında milli sporcumuz Ali Kaya ter döktü. Kaya 14:05.34'lük derecesiyle serisinde 19. oldu. Milli sporcu, elde ettiği dereceyle turnuvadan elendi.
Ali Kaya elemeleri geçemedi Atletizm erkekler 5000 metre eleme yarışında milli sporcumuz Ali Kaya ter döktü. Kaya 14:05.34'lük derecesiyle serisinde 19. oldu. Milli sporcu, elde ettiği dereceyle turnuvadan elendi.
Eşref Apak şaşırttı

                                    
                                    
                                    Erkekler çekiç atma elemeleri B serisinde mücadele eden Eşref Apak, aldığı sonuçla büyük şaşkınlık yaşattı. Apak, 3 hakkında yalnızca bir geçerli atış yaptı ve 70.08 metrelik derece elde etti. Bu sonuçla Apak. 16. oldu ve finale yükselemedi. Milli sporcu, 2004 Atina Olimpiyatları'nda bronz madalyanın sahibi olmuştu.
Eşref Apak şaşırttı Erkekler çekiç atma elemeleri B serisinde mücadele eden Eşref Apak, aldığı sonuçla büyük şaşkınlık yaşattı. Apak, 3 hakkında yalnızca bir geçerli atış yaptı ve 70.08 metrelik derece elde etti. Bu sonuçla Apak. 16. oldu ve finale yükselemedi. Milli sporcu, 2004 Atina Olimpiyatları'nda bronz madalyanın sahibi olmuştu.