Milli sporcu antrenmanda hayatını kaybetti

Abdullah Hayayei
Abdullah Hayayei

Vücuduna cirit saplandı, olay yerinde hayatını kaybetti.

GZT Spor Dış Haberler - Birleşik Arap Emirlikleri paralimpik sporcusu Abdullah Hayayei, antrenman sırasında geçirdiği kaza neticesinde hayatını kaybetti.

Dünya Paralimlik Oyunları için Londra’da hazırlıklarını sürdüren 36 yaşındaki gülle ve cirit sporcusu, idman yaparken vücuduna saplanan metal demir sebebiyle yaşamını yitirdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hayayei, 20 dakika içerisinde hayata gözlerini yumdu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Londra Polisi, saat 17:00 sularında kendilerine bir ihbar geldiğini ancak saat 17:20’de verilen adrese intikal ettiklerinde, Abdullah Hayayei’nin cansız bedeniyle karşılaştıklarını belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri Paralimpik Sporlar Federasyonu Başkanı Majid Al Usaimi de şok yaşadıklarını söyledi. Usaimi, “Bütün delegelerimiz şu an Londra’da. Şok içerisindeyiz. Ancak Allah’ın takdiri bu yöndeymiş” ifadelerini kullandı.

Cuma günü başlayacak olan Dünya Paralimlik Oyunları’nın açılış seremonisinde Müslüman sporcunun anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.