Millilerin Euro 2020'de turnuvaya 1. torbadan katılması hayal değil

A Milli Takım
A Milli Takım

A Milli Takımı'nın EURO 2020 yolundaki sorunsuz ilerleyişi Fransa deplasmanından puanla dönülmesinin ardından devam ediyor.

Gruplarda Fransa'ya sağladığımız ikili averaj sayesinde kalan 2 maçımızı da kazandığımız takdirde eşit puanlara sahip olsak da grubu 1. bitirmeyi garantiliyoruz.

● Bu tablo EURO 2020 gruplarına 1. torbadan katılma ihtimalimizin ne kadar ciddi olduğu sorusunu gündeme getiriyor.

● Ön elemede yer alan 10 gruptan 1. sırayı elde eden takımlar aralarında UEFA'nın sıralamasına göre değerlendirerek sadece ilk 6'sı kuralara 1. torbadan katılma şansını elde edecek.

● Eğer Türkiye grubunu 1. olarak bitir ve diğer 1. bitiren 10 takım arasında ilk 6'da yer alabilirse EURO 2020'nin daha başında büyük bir avantaj elde etmiş olacak.


A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda Fransa ile Paris'te 1-1 berabere kaldı ve liderliğini sürdürdü.


Eleme aşamasının bitimine sadece 2 maç kala gruptan çıkmak için 2 maçta sadece 1 galibiyete ihtiyacı olan Türkiye'nin birincilik için de şansı oldukça fazla. Buna göre A Milli Takım kalan 2 maçını da kazandığı takdirde, Fransa'ya ikili averaj sayesinde sağladığı üstünlükle puan eşitliği durumunda bile grubu lider bitirme şansını yakalıyor.

A Milli Takım'ın Fransa karşısındaki ilk 11'i
A Milli Takım'ın Fransa karşısındaki ilk 11'i

Grup birinciliği ve ikinciliği arasındaki avantaj farkı

A Milli Takımı'n EURO 2020 elemelerinde gösterdiği müthiş performans son 2 maça girilirken son dünya şampiyonu Fransa'nın önünde 1. sırada yer almasını sağladı. Türkiye İzlanda'yla evinde Andorra'yla da deplasmanda oynayacağı maçlardan galibiyetle ayrıldığı takdirde grubunu 1. bitiriyor. 2020'de düzenlenecek şampiyonaya da rakiplerine gözdağı vererek katılma şansını elde ediyor.

UEFA 2020 final müsabakası bu yıl Londra'da düzenlenecek
UEFA 2020 final müsabakası bu yıl Londra'da düzenlenecek

Bunun dışında grubu 1. bitirmek, olası bir birinci torba ihtimalini de hayatta tutuyor. Eğer milliler EURO 2020'ye 1. torbadan katılırsa, şuan eleme gruplarını 1. bitirme ihtimali olan, Almanya, İspanya, İngiltere, Hollanda, Hırvatistan, Belçika ve İtalya gibi güçlü ekiplerle en azından gruplarda karşılaşma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Bu da Türkiye'nin EURO 2020'de ilk hedefi gruplardan çıkma ihtimalini de oldukça artırıyor.

EURO 2020'ye birinci torbadan katılma ihtimalimiz var mı?

EURO 2020 eleme aşamaları toplam 10 gruptan oluşuyor. Eleme müsabakalarının bitimine sadece 2 maç kala gruplarda 1. ve 2. takımlar yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Grubunu 1. sırada bitirmeyi başaran 10 takım EURO 2020 grup kuralarına 1. torbadan katılmak için büyük avantaj elde edecek. Fakat turnuva elemelere nazaran daha az grup sayısından oluşacağı için sadece 6 takım bu şansı yakalayacak. Türkiye kalan 2 maçını da kazanmasıyla bu senaryonun içerisinde yerini alacak.

UEFA Milli Takımlar sıralaması
UEFA Milli Takımlar sıralaması
Wikiwand

İlk 6 takım neye göre belirleniyor?

EURO 2020 grup aşaması 24 takımın mücadelesine sahne oluyor. 1. turda 4'er takımın yer aldığı 6 farklı grup yer alıyor. Buna göre 10 takım arasında yapılacak güncel UEFA sıralaması ilk 6 takımı belirleyen esas unsur olacak.