Arjantin'i, Hırvatistan çarptı

Arjantin'i, Hırvatistan çarptı.
Arjantin'i, Hırvatistan çarptı.

2018 Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Novgorod Stadium'da oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-0'lık skorla Hırvatlar oldu. Alınan bu sonucun ardından Hırvatistan üst tura çıkmayı garantilerken, Arjantin grupta işi zora soktu.

Rusya’nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası’nda Arjantin ile Hırvatistan, Nizhny Novgorod Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı golsüz sona ererken, kinci yarıda etkili olan taraf Hırvatistan’dı.

53. dakikada Ante Rebic, Hırvatları 1-0 öne geçirirken, 80. dakikada Modric, fark 2’ye yükseltti. Bu golle dağılan Arjantin karşısında iyice rahatlayan Hırvatistan, 90. dakikada Rakitic ile 3-0 öne geçti. Mücadele bu sonuçla sona ererken, Hırvatistan bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Messi’li Arjantin ise gruptan çıkma şansını zora soktu.Grubun diğer maçı yarın saat 18.00’de Nijerya ile İzlanda arasında oynanacak.

TUR MUCİZELERE KALDI

Rusya'da devam eden 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Hırvatistan'a 3-0 mağlup olan Arjantin'in gruptan çıkma şansı da azaldı.

İki maçını da kazanan Hırvatistan puanını 6'ya yükselterek son maç öncesinde gruptan çıkmayı garantiledi. 1 puanda kalan ve -3 averajı bulunan Arjantin için grupta kalan maçlar hayati önem taşıyor.

D Grubu'nda yarın 1 puanı bulunan İzlanda ile henüz puanı olmayan Nijerya karşı karşıya gelecek. Arjantin gruptaki son maçını ise Nijerya ile oynayacak.

KARŞILAŞMANIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 5. dakikada Hırvatistan etkili geldi. Sol kanatta aldığı topla Arjantin ceza sahasına giren Perisic, karşısındaki Mercado'ya rağmen çaprazdan ters köşeye yerden sert vurdu, kaleci Caballero son anda uzandı ve topu kornere çeldi.
  • 21. dakikada gelişen Arjantin atağında, sol kanattan Acuna'nın yaptığı ortada top kaleye yöneldi, üst direğe çarpan meşin yuvarlak sonrasında taça çıktı.
  • 32. dakikada Hırvatistan mutlak bir fırsatı değerlendiremedi. Sağ kanattan Vrsaljko'nun arka direğe yaptığı ortada topa boş pozisyonda yakın mesafeden Mandzukic kafayı vurdu, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
  • 53. dakikada Hırvatistan öne geçti. Kaleci Caballero'nun istediği gibi vuramadığı top yükseklik kazandı, ceza sahası içinde boş pozisyonda olan Rebic'in bekletmeden yaptığı şık vuruşta top ağlarla buluştu: 0-1.
  • 64. dakikada Arjantin beraberliğe çok yaklaştı. Higuain ceza sahasına girdi ve son çizgiye indi, geriye çıkardığı topa altıpas önünde Meza vurdu, kaleciden dönen topu Messi tamamlamak istedi ancak savunma son anda meşin yuvarlağı kornere attı.
  • 80. dakikada Hırvatistan farkı 2'ye çıkardı. Arjantin ceza yayı önünde topa buluşan Modric, önündeki Otamendi'yi rağmen ayak içiyle yaptığı vuruşta topu köşeden ağlara gönderdi: 0-2.
  • 86. dakikada Rakitic'in kaleyi cepheden gören noktadan kullandığı serbest vuruşta, top üst direğe çarptı ve oyun alanına geri döndü.
  • 90 1. dakikada Hırvatistan 3. golünü buldu. Ceza alanı dışından Rakitic'in şutunda, kaleci Caballero'dan dönen topu ceza alanı içinde sol çaprazda kontrol eden Kovacic, topu altı pasta boş pozisyonda bekleyen Rakitic'e gönderdi. Rakitic düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-3.
  • Mücadele Hırvatistan'ın 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

🏆 Bakarken ardından gitme kal diyemedim...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

❗️Arjantin’i, Hırvatistan çarptı...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

🏆 Heyecan bugün başlıyor, bu postu kaydedin!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()