Morutan'ın menajerinden geleceği için açıklama

Olimpiu Morutan
Olimpiu Morutan

Galatasaray'ın sezon başında, İtalya Serie B ekibi Pisa'ya kiraladığı Rumen oyuncu Olimpiu Morutan gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Yıldız oyuncunun menajeri Victor Becali, Morutan'ın geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray , geçen sezon kadroda gençleşmeye giderken Rumen oyuncu Olimpiu Morutan'ı da bu plan doğrultusunda kadroya katmıştı.

İyi bir sezon geçirmeyen Galatasaray'da Fatih Terim'in görevden ayrılmasından sonra genç oyuncu da istediği kadar forma şansı bulamamıştı.

Yeni sezona yeni yönetimle başlayan sarı kırmızılılarda, Rumen oyuncu kiralık olarak İtalya Serie B ekibi Pisa'ya kiralandı.

Morutan'ın menajerliğini yapan Victor Becali, Romen oyuncunun performansı ve transferiyle ilgili olarak ProSport'a açıklamalarda bulundu.

Becali, Morutan'ın performansıyla ilgili olarak, "Morutan'a başından beri güvendik. Mucizevi bir şey olmadı. Morutan hepimizin bildiği gibi çok yetenekli. Antrenmanlarda daha fazla çalışacak" ifadelerini kullandı.



İtalya'da parlıyor!

150 bin Euro karşılığında bir sezon Pisa'ya kiralanan Morutan, Serie B'da 11 maçta görev yaptı. Genç oyuncu bu maçlarda dört gol atarken, üç kez de asist yapma başarısı gösterdi.

Sözleşmesindeki özel madde

Galatasaray, Steaue Bükreş'ten 4.1 milyon euro'ya transfer ettiği Morutan'ı Pisa'ya kiralarken, sözleşmesine özel bir madde koydurdu.

  • İtalyan kulübü, başarılı oyuncuyu kalıcı olarak transfer etmek isterse 31 Mayıs 2023 tarihine kadar Galatasaray'a 5.5 milyon euro ödemek zorunda.