Mourinho öğrencisini şikayet etti

​Mourinho öğrencisini şikayet etti
​Mourinho öğrencisini şikayet etti

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho, Henrikh Mkhitaryan'ı yerden yere vurdu.

Manchester United'ın deneyimli teknik direktürü Jose Mourinho, Henrikh Mkhitaryan'ın sergilediği futbol nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Eurosport'un haberine göre; Ermeni futbolcunun performansından memnun olmadığını belirtti. Portekizli teknik adam, "Henrikh sezona oldukça iyi başlamıştı. Ancak daha sonra yavaş yavaş ortadan kayboldu. Son dönemdeki performansından kesinlikle memnun değilim ve bunu sadece bir-iki maç özelinde söylemiyorum" dedi.

Jose Mourinho isyan etti.
Jose Mourinho isyan etti.

Takımın 10 numarası konumundaki bir futbolcunun belli sorumluluklar alması gerektiğinin altını çizen Mourinho, "Gol, asist, rakibe baskı, doğru pozisyon alma ve oyunu yönetme gibi birçok alanda Henrikh'in performansı giderek düştü. Bir noktadan sonra artık bu durum tahammül edilemez bir hâle geldi" ifadelerini kullandı. Mourinho, diğer tüm futbolcuların şans bulmak adına yoğun şekilde çalıştığı bir takımda Mkhitaryan'ın da aynı azmi ortaya koyması gerektiğini sözlerine ekledi.

Manchester United'da ikinci sezonunu geçiren Henrikh Mkhitaryan, geçtiğimiz sezonun başında yaşadığı adaptasyon problemi nedeniyle forma şansı bulmakta zorlanmış, daha sonra özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde gösterdiği etkili performansla ilk 11'de kendine yer edinmişti. Bu sezon ligin ilk beş haftasında bir gol ve beş asiste imza atarak dikkatleri üzerine çeken 28 yaşındaki futbolcu, daha sonra takımına herhangi bir skor katkısı yapamadı.