Muharrem Usta açıkladı: Burak Yılmaz gidiyor mu?

Burak Yılmaz
Burak Yılmaz

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Burak Yılmaz'ın başka bir takıma transfer olacağıyla ilgili iddialara cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde; sezon başında Trabzonspor'a transfer olan ve gösterdiği performansla eski günlerini hatırlatan Burak Yılmaz'a devre arasında birçok takımdan transfer teklifi geldiği iddia ediliyordu. Hatta bir Çin kulübünün Burak Yılmaz için Trabzonspor'a 25 milyon avroluk bir teklif yaptığı bile ileri sürüldü.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Burak Yılmaz ile ilgili hiçbir sorunlarının olmadığını, deneyimli forvet oyuncusunun da takımda mutlu olduğunu vurgularken şu açıklamayı yaptı:

  • "Hiçbir sorun yok. Aslanlar gibi işimize devam ediyoruz. Burak gibi bir golcüye çok teklif gelir. Bu durum gurur vericidir ancak Burak’la birlikte çıktığımız ve yürüyeceğimiz bir yol var. Herkesin gönlü rahat olsun. Burak ait olduğu yerdedir ve mutludur. Kimse fırsatçılık yapmasın. Burak Yılmaz, Türkiye’nin bir numaralı golcüsüdür."

Burak Yılmaz da bugün yaptığı açıklamada; "Ayrılma gibi bir düşüncem yok" derken şu açıklamayı yaptı:

  • "Ben Trabzonspor’a gelmeden de teklifler vardı ve şu anda da var. Yurt dışından teklifler var. Şu anda teklifler aldığım doğrudur. Ama ayrılma gibi ya da transfer olma gibi düşüncem yok. Önümüzdeki günler ne gösterir bilmiyorum. Burada kalmam veya gitmem için bazı şeylerin net olması gerekiyor" dedi. Takımdaki genç oyuncuların kendisi için çok önemli isimler olduğunu söyleyen Burak, "Abdülkadir, Yusuf ve Okay benim gözbebeğim. Onlara elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum. Ama büyük futbolcu olmak onların tercihi. Kaybolup gitmek mi, büyümek mi istiyorlar, onların tercihi. Sizden ricam genç kardeşlerimizle alakalı bir gün şu takımda bir gün bu takımda diye haber yapılmaması. Onlar bu durumdan etkileniyor. Onlara gelen bir teklif yok. Onlar burada çalışıp gelişiyorlar. Gençleri gereksiz yere zorlamayalım. Onlar kendini Trabzonspor’a adamış durumdalar."