Muslera, Ronaldo'yu eledi!

Edinson Cavani
Edinson Cavani

2018 Dünya Kupası son 16 turu maçında Uruguay, Portekiz'i 2-1 mağlup etti ve çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu.

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçında Uruguay ile Portekiz karşı karşıya geldi. Fisht Olympic Stadı’nda oynanan maçta rakibini 2-1 mağlup eden Uruguay, adını çeyrek finale yazdırdı ve Fransa’nın rakibi oldu.

Uruguay’a galibiyeti ve turu getiren golleri 7. Ve 62. dakikalarda Edinson Cavani kaydetti. Portekiz’in tek sayısı ise 35. dakikada Pepe’den geldi. Pepe bu golle dünya kupası tarihinin en yaşlı gol atan futbolcusu oldu.

Uruguay’da ayrıca Fernando Muslera, 2018 Dünya Kupası’nda ilk kez kalesinde gol gördü. Uruguay tarihinde en fazla Dünya Kupası maçına çıkan isim olan deneyimli eldivene bu golü Pepe’nin atması ise ilginç bir tesadüf olarak ön plana çıktı.

Alınan bu sonucun ardından Uruguay, çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu. Portekiz ise turnuvaya veda etti.

URUGUAY 2-1 PORTEKİZ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 7. dakikada Luis Suarez'in sol taraftan ceza alanına ortaladığı topa arka direkte yükselen Cavani, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.
  • 22. dakikada Uruguay'ın ceza alanı önünden kazandığı serbest atışta topun başına Luis Suarez geçti. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleci Patricio meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
  • Karşılaşmanın ilk yarısı, Uruguay'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
  • 55. dakikada Guerreiro'nun sol taraftan ceza alanına ortaladığı topa iyi yükselen Pepe'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1
  • 62. dakikada Luis Suarez'in pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Cavani, meşin yuvarlağı ayağının içiyle yaptığı vuruşla uzak köşeden ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

🏆 Pepe'nin golü Portekiz'e yetmedi ve Uruguay, çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

👏 Alkışlar 2018 Dünya Kupası'nın en yaşlı teknik direktörü Tabarez'e!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()