NBA maçları için çılgın fikir: Kalan maçlar gemide oynansın

Arşiv
Arşiv

Eski basketbolcu ve televizyon yorumcusu Jay Williams, NBA'de kalan maçları tatil havasında bitirme teklifinde bulundu ve "Maçlar gemilere kurulacak kortlarda oynansın, oyuncu aileleri de gemiye alınsın" dedi.

NBA’in koronavirüs salgını nedeniyle yarım kalmasının ardından ligin geleceği tartışılmaya devam ediyor. Ligin üst düzey yöneticileri sezonu tamamlamak için çeşitli opsiyonlar üzerinde dururken eski NBA yıldızı Jay Wıllıams'tan ilginç bir öneri geldi.

"Gemilerde kort inşaa edilebilir"

  • Jay Williams NBA’in tamamlanması için iki büyük cruise gemisi kiralanabileceğini belirterek, "Belki bu devasa gemilere girmeden önce testler yapılabilir. Oyuncuların yakınlarının ve ailelerinin de onlarla birlikte gitmesi sağlanır. Bu büyük gemilere iki ayrı kort inşaa edilebilir. Taraftarların girmesine izin verilmeyeceğini biliyorum ancak yine de yayın şirketleri maçları yayınlayabilir. 40 günlük bir sürede direkt play-offlara gidilerek Doğu Konferansı ve Batı Konferansı için maçlar düzenlenebilir. Böylece cruise gemisinde bir şampiyonluk maçı düzenlersiniz" ifadelerini kullandı.

"İki konferansın şampiyonları final maçına çıkar"

Organizasyonun bir tatil havasında geçebileceğini, söyleyen Williams şöyle devam etti: “Sahile gitmenize gerek kalmaz, organizasyon boyuncu herkes gemide olur. İki konferansın şampiyonları final maçında karşı karşıya gelir ve sezon tamamlanır.”

New York Times'ın haberine göre lig yönetimi normal sezonda kalan maçları oynatmadan doğrudan play-off'lara başlamanın ve maçları seyircisiz oynatmanın hesaplarını yapıyor.