Neuer ilk kez konuştu: Mesut'a takım içinde ırkçılık yapılmadı

Manuel Neuer
Manuel Neuer

Alman milli takımının deneyimli kaptanı Manuel Neuer, Mesut Özil'in milli takımı bırakma kararına ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu. Neuer, Mesut Özil'in kararının bireysel olduğunu belirtti ve takım içerisinde ırkçılık olmadığının altını çizdi.

Almanya Milli Takımının kaptanı Manuel Neuer, Türklüğüne saygı gösterilmediği gerekçesiyle milli takımı bırakma kararı alan Mesut Özil ile ilgili ilk kez konuştu.

Bayern Münih'in kamp yaptığı tesislerde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Neuer, Mesut Özil’in takım içerisinde ırkçılığa maruz kalmadığını belirtti ve yıldız oyuncunun kararının bireysel olduğunu söyledi. Neuer ayrıca, Mesut Özil’in bu radikal kararını kabul ettiklerinin de altını çizdi.

  • “Kendi aramızda Özil konusunu çok fazla değerlendirdik. Çok fazla şey yazıldı. Bu durum çok sinir bozucu. Biz her zaman oyuncuların takıma entegre olmaları ve iyi bir kafayla mücadele etmeleri için uğraşıyoruz. Herkesin kendi nedenlerini araması gerekir. Mesut da buldu. Doğal olarak onun bu kararını kabul ediyoruz. Milli takım için mücadele etmekten gurur duyacak ve başarı için her şeyini verecek yeni oyunculara ihtiyacımız var”