Neymar'a hapis şoku!

Neymar
Neymar

Paris Saint Germain'in dünyaca ünlü yıldızı Neymar, Barcelona döneminden kalan sorunlar nedeniyle dünya kupasını hapishanede geçirebilir.

Fransa ekibi Paris Saint Germain'de forma giyen Brezilyalı futbolcu Neymar'ın başı büyük dertte. 30 yaşındaki futbolcu, Santos'tan Barcelona'ya transferindeki usulsüzlüğe ortak olduğu gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası alabilir.

2013'te Santos'tan Barcelona'ya transfer olan Neymar'ın bonservisi ilk başlarda düşük gösterilmiş ama daha sonra 88 milyon euro olduğu açıklanmıştı. Bu olay büyük tepki çekerken; Neymar, o dönemde haklarının yüzde 40 sahibi olan DIS şirketiyle mahkemelik oldu.

Yolsuzluk iddiası

İspanya'dan AS'ın haberine göre, Brezilyalı DIS şirketi, yıldız futbolcunun Santos'tan Barcelona'ya transferinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

DIS; Neymar'ı, Santos'un yöneticilerini ve Barcelona'nın eski başkanları Sandro Rosell ile Josep Maria Bartomeu'yu, 'yolsuzluk ve dolandırıcılık' iddiasıyla mahkemeye verdi. Davacı şirket yöneticiler için altı yıl hapis ve 195 milyon euroya kadar ceza talep ederken, Neymar ise 5 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Daha önce de suçlandı

Bu, Neymar hakkında iddiaların ilki değil. 2015 yılında Neymar'ın banka hesaplarına ve şirketlerine, Brezilya yetkilileri tarafından vergi kaçırma iddiasıyla 42,5 milyon euroluk tedbir konulduğu ve Santos'tan Barcelona'ya transferi sırasında 14,3 milyon euro vergi kaçırdığı için yüzde150'lik bir vergi cezası uygulanacağı iddia edilmişti.