Okan Buruk'tan Jorge Jesus'a cevap

Okan Buruk
Okan Buruk

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor'a konuk oldu. Sarı kırmızılılar, 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1'lik skorla mağlup olurken 14 haftalık galibiyet serisi de son buldu. Teknik direktör Okan Buruk, müsabakanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Jorge Jesus'a cevap verdi. İşte detaylar...

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, Konyaspor deplasmanına çıktı. Sarı kırmızılılar öne geçtiği karşılaşmayı 2-1 kaybetti ve Süper Lig'deki en uzun galibiyet serisi (14) son buldu. Teknik direktör Okan Buruk, maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'a cevap verdi.

"İnşallah doğru değildir"

  • Basın açıklamasında Lale Orta'ya cevap veren Buruk: "Ne ben, ne siz, ne taraftarlar, ne futbolseverler, ne TFF Başkanı ve yönetimi, buna inanmak istemiyordur. İnşallah bu doğru değildir. Tek söyleyeceğim bunun bir yanlış anlama ya da yanlış haber olmasıdır. Ama çok net bir şekilde konuşuluyor. İnşallah doğru değil diyerek MHK Başkanı Lale Orta'dan açıklama bekleyebiliriz."

"Gereksiz bir gündem oluşturuluyor"

Play-off ile alakalı da yorum yapan tecrübeli çalıştırıcı:

"Lig ilerledikçe daha da zorlaşıyor. Bu akşam itibariyle taraftarımızı üzdüğümüzü düşünüyoruz. Bunun telafisi de milli maç arasından sonraki ilk iç saha maçı. Kendi sahamızda iki maçımız var. Bu maçları kazanarak taraftarımızla olan kutlamalarımıza devam etmek istiyoruz. Play-off'la ilgili yorum yapmak zor. Onun kararını verecek olan federasyon. Ligin artık son 9-10 haftasında böyle bir şey olmayacağını herkes biliyor." dedi.

Okan Buruk
Okan Buruk

"Premier Lig mi görmüş?"

Jorge Jesus'a cevap veren 49 yaşındaki teknik direktör:

  • "Ligle ilgili sözleri çok anlamadım. Her hafta maçlar oynanıyor, herkes birbirini yeniyor. Kaliteli bir ligimiz var. Bunu özellikle buraya gelen oyuncular söylüyor. Hem ligi hem ülkeyi seviyorlar. Bu kalite dünyanın birçok yerinde yok. Ülke futbolumuzun, ülkemizin aşağılanması gerçekten canımızı sıkıyor. Bizi Premier Lig'le karşılaştırıyorsanız tabii ki farklı. Ancak Premier Lig'i görmemiş bir insanın bizi karşılaştırması saçma olur. Buraya gelen futbolcular bize saygı duyuyor, bu saygının devam etmesini istiyorum. Buraya gelen herkes buradan mutlu şekilde ayrılıyor." ifadelerini kullandı.

"Jorge Jesus ne demişti?"

"Türkiye'de 3 kupa var, 2'sinde devam ediyoruz. Ligde yeniden lider olabileceğimize, kupayı da kazanabileceğimize inanıyoruz. Ancak bana göre bu ligin sportif gerçekliği yok. Maçlar sahada kazanılmıyor, kim kazanırsa kazansın bunu söylüyorum. Ligi kim kazanırsa kazansın söylüyorum, ben maçların sahada kazanılması gerektiğini düşünüyorum. Bana göre ilk 4 takımın playoff oynaması gerekiyordu. Bu benim fikrim. Maçlar sahada kazanılmalı, masa başında değil." dedi.

  • Okan Buruk bu sezon Galatasaray ile çıktığı 28 maçta 22 galibiyet - 3 beraberlik - 3 mağlubiyet aldı ve 2.46 puan ortalaması yakaladı.