Orkan Çınar'dan Messi'yi kıskandıran çalım

Orkan Çınar'dan Messi'yi kıskandıran çalım​
Orkan Çınar'dan Messi'yi kıskandıran çalım​

Ziraat Türkiye Kupası'nda gösterdiği performans ile Beşiktaşlı taraftarların gündemine oturan Orkan Çınar, Şampiyonlar Ligi'nde de adeta göz kamaştırdı. Leipzig karşılaşmasında Mustafa Pektemek'in yerine oyuna daha sonradan giren genç futbolcu, yaptığı asist ve attığı bir çalımla geceye damgasını vuran isimlerden oldu

Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig karşılaşması öncesinde gruptan lider çıkmayı garantileyen Beşiktaş, karşılaşmaya büyük bir rotasyon ile çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş, formalite icabı çıkılan bu karşılaşmaya 5 yıldızını getirmezken, 11'de ise şans bulamayan isimlere yer verdi. Beşiktaş bu rotasyonlu kadroya rağmen Leipzig'i deplasmanda yenerek grup aşamasını galibiyet ile kapattı. Bu galibiyetin mimarlarından biri de Orkan Çınar'dı.

Şenol Güneş'in Manisaspor karşısında da şans verdiği ve bu şansı güzel değerlendiren genç futbolcu, Leipzig karşısında adeta gözleri kamaştırdı. 69. dakikada Mustafa Pektemek'in yerine oyuna giren Orkan, yaklaşık 25 dakikalık zaman dilimini de oldukça iyi değerlendirdi.

Oyuna girdikten sonra Leipzig savunmasına zor anlar yaşatan genç oyuncu, 90. dakikada Talisca'nın attığı golde asist yaparak galibiyette büyük rol oynadı. Bu asist öncesinde de sol kanattan gelişen bir atakta birebir oynamayı tercih eden Beşiktaş'ın genç yıldızı, attığı mükemmel çalım ile Almanları şaşkına çevirirken, Beşiktaş taraftarını kendisine hayran bıraktı. Fakat bu pozisyonun devamında Lens müsait durumdaki pozisyonu değerlendiremedi.