Palermo'nun hazin düşüşü

Palermo takımı antrenman yaparken.
Palermo takımı antrenman yaparken.

▬ Bir dönem İtalya Serie A'nın güçlü ekiplerinden Palermo, 2017'de düştüğü Serie B'de iyi bir performans göstermesine rağmen aldığı ceza nedeniyle gelecek sezon Serie C'de mücadele edecek.

▬ Galatasaray efsanesi Metin Oktay'ın da geçmişte formasını giydiği İtalyanların tarihi kulübü geçtiğimiz yıl 10 euro gibi sembolik bir rakama İngiliz şirketine satılmıştı.

▬ Köklü kulüp Palermo'nun futbolseverleri üzen düşüşünü haberimizde bulabilirsiniz.

İtalya Serie B takımlarından Palermo, eski günlerinden artık çok uzakta. Kadrosunda bir zamanlar Edinson Cavani ve Paulo Dybala gibi yıldız isimleri barındıran bu kulüp son 3 sezondur kabusu yaşıyor.

İtalya Federal Mahkemesi, kulübün eski başkanı Maurizio Zamparini'nin "düzensiz yönetimini" gerekçe göstererek kulübün puanlarını sildi ve halihazırda ligde 3. sırada bulunan ve play-off'la Serie A'ya yükselme umudu bulunan Palermo aldığı cezanın ardından lig sonunculuğuna geriledi ve gelecek sezon İtalya 3. Ligi'nde denk olan Serie C'de mücadele etmesi bekleniyor.

Kulübün 48 saat içerisinde karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

  • İki yıl öncesine kadar Serie A'da bulunan Palermo'nun kısa süre içerisinde iki lig birden gerilemesi başta İtalyanlar olmak üzere futbolseverleri derinden üzdü.

Palermo'nun Serie A'ya yükselme ihtimali bulunuyordu.
Palermo'nun Serie A'ya yükselme ihtimali bulunuyordu.

10 euroya satıldı

Tarihi kulüp geçtiğimiz yıl 10 euro karşılığında merkezi Londra'da bulunan Mepal şirketine satıldı. Palermo'nun internet sitesine yazdığı mektupla taraftarlara seslenen kulüp sahibi Maurizio Zamparini, 10 euroluk sembolik bir fiyat karşılığında tüm hisselerini Londra merkezli Mepal şirketine sattığını açıkladı.

Kulübün menfaatleri için söz konusu satış işleminin gerçekleştiğini vurgulayan 77 yaşındaki iş adamı, söz konusu şirketin, 22,8 milyon Euro'ya ulaşan borçları ödemeyi taahhüt ettiğini, yeni stat ve antrenman tesisi yapımı için hazırlıklara başlayacağını duyurdu.

Metin Oktay forma giymişti

Palermo, Türk futbolseverlerin de yakından tanıdığı bir kulüp. Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane futbolcusu Metin Oktay, 1961 yılında bir sezonluğuna İtalyan kulübünün formasını terletmişti.

Metin Oktay, Palermo'daki takım arkadaşlarıyla.
Metin Oktay, Palermo'daki takım arkadaşlarıyla.