Pistorius intihar etti

Kız arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle altı yıl hapis cezasına mahkum edilen ampute atlet Oscar Pistorius, kaldığı hücrede bileklerini kesti.



2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Güney Afrikalı ampute atlet kız arkadaşını öldürme suçundan dolayı cezaevinde bulunuyor. Ünlü sporcu, el bileklerini kestiği için hastaneye kaldırıldı.

Bebekken bacakları kesildi

                                    22 Kasım 1986'da Güney Afrikalı Oscar Pistorius, bacaklarındaki bir sorunla dünyaya geldi. 10 aylıkken iki bacağı da dizinin altından kesilen Pistorius, çocuk yaştan itibaren sporla iç içe büyüdü.
Bebekken bacakları kesildi 22 Kasım 1986'da Güney Afrikalı Oscar Pistorius, bacaklarındaki bir sorunla dünyaya geldi. 10 aylıkken iki bacağı da dizinin altından kesilen Pistorius, çocuk yaştan itibaren sporla iç içe büyüdü.
Atina’da rekor kırdı

                                    Birçok spor dalıyla ilgilenen Pistorius, 2003'te koşmaya başladı. Hazırlanan özel aparatlarla koşan Pistorius, 2004 Atina Paralimpik Olimpiyatları'nda rekor kırdı.
Atina’da rekor kırdı Birçok spor dalıyla ilgilenen Pistorius, 2003'te koşmaya başladı. Hazırlanan özel aparatlarla koşan Pistorius, 2004 Atina Paralimpik Olimpiyatları'nda rekor kırdı.
Avantaj sağladı mı?

                                    Oscar Pistorius, 2012 Londra Olimpiyatları'nda sahne aldı. Güney Afrikalı sporcunun, protez bacaklarının diğer sporculara karşı avantaj sağladığı iddiaları da o dönemde çok konuşulmuştu.
Avantaj sağladı mı? Oscar Pistorius, 2012 Londra Olimpiyatları'nda sahne aldı. Güney Afrikalı sporcunun, protez bacaklarının diğer sporculara karşı avantaj sağladığı iddiaları da o dönemde çok konuşulmuştu.
Altın madalyanın sahibi

                                    2012 Londra Oyunları'nın ardından Londra Paralimpik Oyunları'nda da piste çıkan Pistorius, altın madalyanın sahibi oldu.
Altın madalyanın sahibi 2012 Londra Oyunları'nın ardından Londra Paralimpik Oyunları'nda da piste çıkan Pistorius, altın madalyanın sahibi oldu.
Takdir toplamıştı

                                    Pistorius hem elde ettiği başarı hem de hayata olan bağlıyla takdir topladığı dönemde, Güney Afrika'dan gelen haber herkesin kanını dondurdu.
Takdir toplamıştı Pistorius hem elde ettiği başarı hem de hayata olan bağlıyla takdir topladığı dönemde, Güney Afrika'dan gelen haber herkesin kanını dondurdu.
Kız arkadaşını öldürdü

                                    14 Şubat 2013'te Pistorius, kız arkadaşı Reeve Steenkamp'ı evlerinin banyosunda silahla öldürdü.
Kız arkadaşını öldürdü 14 Şubat 2013'te Pistorius, kız arkadaşı Reeve Steenkamp'ı evlerinin banyosunda silahla öldürdü.
6 yıl ceza aldı

                                    Pistorius, ifadesinde evlerine hırsız girdiğini düşündüğünü ve o nedenle ateş ettiğini açıklamıştı. Ancak uzun süren yargılamanın ardından Pistorius, altı yıllık hapis cezasına çarptırıldı.
6 yıl ceza aldı Pistorius, ifadesinde evlerine hırsız girdiğini düşündüğünü ve o nedenle ateş ettiğini açıklamıştı. Ancak uzun süren yargılamanın ardından Pistorius, altı yıllık hapis cezasına çarptırıldı.
Hafifletici sebepler

                                    Ampute atletin en az 15 yıl hapis cezası alması bekleniyordu. Ancak hakim TKhokozile Masipa, davada hafifletici sebeplerin ağır bastığını söyleyerek atletin cezasında indirime gitmişti.
Hafifletici sebepler Ampute atletin en az 15 yıl hapis cezası alması bekleniyordu. Ancak hakim TKhokozile Masipa, davada hafifletici sebeplerin ağır bastığını söyleyerek atletin cezasında indirime gitmişti.
Bıçak bulundu

                                    Kız arkadaşını öldürdükten sonra psikolojik sorunlarla boğuştuğu ileri sürülen Pistorius'un el bileklerinden yaralandığı için hastane kaldırıldığı açıklandı. Ampute atletin kaldığı hücrenin içerisinde yapılan araştırmanın ardından bir bıçak bulunduğu da ileri sürüldü.
Bıçak bulundu Kız arkadaşını öldürdükten sonra psikolojik sorunlarla boğuştuğu ileri sürülen Pistorius'un el bileklerinden yaralandığı için hastane kaldırıldığı açıklandı. Ampute atletin kaldığı hücrenin içerisinde yapılan araştırmanın ardından bir bıçak bulunduğu da ileri sürüldü.