PKK sempatizanı futbolcu Almanya'da tutuklandı

PKK sempatizanı Deniz Naki Almanya'da tutuklandı
PKK sempatizanı Deniz Naki Almanya'da tutuklandı

Bir dönem Türkiye'de Gençlerbirliği ve Amedspor formaları giyen Deniz Naki'nin Almanya'da çete liderliği suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

2013-2018 yılları arasında Türkiye'de Gençlerbirliği ve Amedspor'da oynayan Deniz Naki, ayrımcılık ve ideolojik propaganda yaptığı gerekçesiyle futboldan ömür boyu men edilmiş ve Almanya'ya dönmüştü. 31 yaşındaki eski futbolcunun Almanya'da tutuklu olduğu ortaya çıktı. Die Welt gazetesinin haberine göre Deniz Naki, organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklandı.

Ne ararsan var!

Deniz Naki'nin 12 kişiden oluşan bir çetenin lideri olduğu ve grupta haraç, gasp, uyuşturucu ticareti gibi faaliyetlerin yürütüldüğü ifade edildi. Naki'nin PKK sempatizanı olduğu bilgisi de haberde yer aldı.

Hapis cezası almıştı

Almanya doğumlu olan Deniz Naki, Amedspor forması giydiği dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmış, ceza mahkeme tarafından ertelenmişti. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu da Naki'ye ömür boyu hak mahrumiyeti cezası vererek futboldan men etmiş, Naki bunun üzerine Almanya'ya dönmüştü.