Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nden men edilebilir

Real Madrid
Real Madrid

Geçtiğimiz senelerde Barcelona ve Juventus ile bir araya gelip Avrupa Süper Ligi projesinin temelini atan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nden men edilmekle karşı karşıya. İspanyol ekibi bu ihtimale karşı kendisini hazırladı. Peki nasıl?

Avrupa Süper Ligi projesinin Barcelona ve Juventus ile birlikte başlıca organizatörlerinden olan Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilmeye yönelik olası cezaya hazırlanıyor.

2023'ün başında açıklanacak

Real Madrid'in yürüttüğü projeye ilişkin Avrupa Birliği Adalet Divanı'ndaki davanın kararı, büyük kulüpleri Şampiyonlar Ligi'nden men bırakabilir. Avrupa Birliği Adalet Divanı, ceza kararını 2023'ün başında açıklayacak.

Real Madrid kendini hazırladı

Real Madrid, olası cezaya ilişkin önlemler alarak ekonomik anlamda sağladığı tasarruf ile kasasını dolu tutmayı başardı. Vozpopuli'ye göre kulübün önlem amaçlı kasasında 780 milyon eurosu bulunuyor.

Hiç gelir elde etmeden bir sezonu tamamlayabilir

Real Madrid, kemer sıkma politikasını ve mevcut harcama düzeyini koruyarak hiç gelir elde etmeden tüm bir sezonu tamamlama şansına sahip. Şampiyonlar Ligi'nden men durumunda kullanılacağı düşünüldüğünde ise Real Madrid, kupada üç sezon mücadele etmeden dayanmayı başarabileceğinden emin.