Rıdvan Dilmen: Bu kural derhal değişmeli

Rıdvan Dilmen, tartışmalı pozisyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig 3. haftada Beşiktaş evinde Antalyaspor'u ağırladı ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Antalyaspor'un attığı ilk gol tartışma yaratırken ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen bu kuralın değişmesi gerektiğini söyledi.

Antalyaspor, Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta 45 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Sahadan 3-2'lik sonuçla ayrılan kırmızı beyazlılar, bu sezon Süper Lig'deki ilk galibiyetini almış oldu. Antalyaspor'un attığı ilk gol ise ofsayt tartışmalarına neden oldu ve futbol camiasını ikiye böldü.

Maçın 20. dakikasında Antalyaspor'un yaptığı atakta, savunma arkasında atılan top Adriano'nun kafasından sekti ve Doukara'nın önüne düştü. Doukara, soğukkanlı bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Eski hakemler Deniz Çoban ve Mustafa Çulcu, pozisyonun temiz olduğunu vurgularken, ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen bu görüşe katılmadı.

Rıdvan Dilmen pozisyonla ilgili şu ifadelerde bulundu:

  • "Çarpsaydı ofsaytmış, kurtarmak isterse ofsayt değilmiş. Ben bu kuralı inandırıcı bulmuyorum ve bana kalırsa derhal değiştirilmesi gerekiyor. Bu işin başında olan insanların, bu kuralın yanlış olduğunu görmesi gerekiyor."