Rıdvan Dilmen'den Galatasaraylı oyuncuya eleştiri: Galatasaray ilk 11'inde oynayamaz

​Rıdvan Dilmen'den Galatasaraylı oyuncuya eleştiri: Galatasaray ilk 11'inde oynayamaz
​Rıdvan Dilmen'den Galatasaraylı oyuncuya eleştiri: Galatasaray ilk 11'inde oynayamaz

NTV Spor'daki programda Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ni 5-1 yendiği mücadeleyi değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalara imza attı.

Spor Toto Süper Lig’de 11.haftanın açılış maçında Galatasaray kendi evinde Gençlerbirliği’ni 5-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Galatasaray 11.haftanın açılış maçında Türk Telekom Stadyumu’nda ağırladığı Gençlerbirliğini Mariano, Maicon, Gomis (2) ve Tolga Ciğerci’nin golleriyle 5-1 yenerek, 26 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Gençlerbirliği’nin tek golü Scekic’ten geldi.

Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ni 5-1 yendiği mücadeleyi değerlendiren Rıdvan Dilmen çarpıcı açıklamalara imza attı:

  • "Ağır sıklet ile hafif sıkletin maçı oldu. Her ne kadar Gençlerbirliği Beşiktaş ve Başakşehir'i yense de skorların aldatıcı olduğunu düşünüyordum. Medya son zamanlarda Galatasaray takımının üstüne çok gereksiz geliyordu. Bunların üstüne çok iyi bir maç çıkardılar. Skoru garantileyince de sınırda oyuncularını oyundan çıkardılar.
  • Tudor için Başakşehir maçı 50. dakikada başladı. Galatasaray son 3-4 maçtır sürekli oyun sitemini değiştirerek oynuyor. Bu maçta da enteresan bir dizilişle çıktılar. Tabii Tudor bunu kadro kalitesine güvendiği için yapıyor. Belhanda geldiğinden beri böyle bir oyun bekliyordum ondan. Sezon içinde 4-5 defa daha sıkıştıracaktır bu oyundan.
  • Galatasaray kadrosunda en kritik oyuncu Fernando. Hangi sistemi, formasyonu oynarsanız oynayın Fernando buna uyar. N'Diaye'yi herkes çok beğeniyor, tutuyor ama ben beğenmiyorum. Galatasray'ın 11'inde oynayabilecek bir futbolcu değil. Bugün oynasa N'Diaye yıldız olurdu. Çok açık alan vardı.
  • Ancak kapalı savunmalarda sıkıntı yaşar. Rodrigues hiçbir zaman çok büyük bir futbolcu olamaz. Son kararları hiç doğru değil. Evet teknik direktörler hep ona önlem alacaktır ama yeterli seviyede değil. Gelişim gösteremiyor. Belhanda'nın futbol bilgisi üst düzey.
  • Ancak 10 numaranın getirmiş olduğu bir tembellik var onda. Galatasaray'ın kazandığı penaltı doğru değil. Rozetti de gelse spaghetti de gelse penaltı değil. Napsın Gençlerbirliğili futbolcu kolunu... Hakemin üstünde baskı da yoktu ama penaltıyı yanlış bir şekilde çaldı."