Dev maçta hakem, yıldız futbolcuya dirsek attı

Constantine Hatzidakis
Constantine Hatzidakis

Liverpool - Arsenal maçına yardımcı hakem Constantine Hatzidakis, ev sahibi takımın sol beki Andrew Robertson'a attığı dirsekle damga vurdu. İşte detaylar...

İngiltere Premier Lig'de dün oynanan ve 2-2 berabere sona eren Liverpool - Arsenal maçına yardımcı hakem Constantine Hatzidakis damga vurdu.

Maçta ne oldu?

Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikalarında Liverpool'un sol beki Andrew Robertson, bir pozisyon sonrası Hatzidakis'a sinirlendi ve onu iter gibi göründü. Yardımcı hakem ise bu tepkiye dirseğini kaldırıp Robertson'ın çenesine vurarak karşılık verdi. İskoç sol bek bu olay sonrası itirazları nedeniyle maçın orta hakemi Paul Tierney'den sarı kart gördü.

Soruşturma başlatıldı!

İngiltere Hakemler Kurulu, olay hakkında soruşturma başlattı ve dirsek atan yardımcı hakem Constantine Hatzidakis'in soruşturma boyunca hiçbir maçta görev almayacağını açıkladı.

Eski Premier Lig hakemi Keith Hackett, konuyla ilgili olarak BBC'ye yaptığı açıklamada "Hatzidakis'in bunu neden yaptığına dair bir bahane bulmaya çalışıyorum. Korku içinde miydi? Olmamalı çünkü çok fazla güvenliğin olduğu korumalı bir ortamda. Vermemesi gereken bir şekilde tepki verdi. Açıkçası soğukkanlılığını kaybetti." ifadelerini kullandı.

"Kariyeri tehlikede"

Hackett, Hatzidakis için "Bu hareketinden dolayı suçlu bulunursa kariyeri tehlikede. Federasyonun bu hafta bir toplantı yapmasını ve sorunu hafta sonuna kadar çözmesini istiyorum." dedi.