Russel Westbrook yeni kontratıyla NBA tarihine geçecek

​Russel Westbrook yeni kontratıyla NBA tarihine geçecek
​Russel Westbrook yeni kontratıyla NBA tarihine geçecek

ESPN'in yer verdiği habere göre Oklahoma City Thunder, yıldız oyun kurucusu Russel Westbrook ile 5 yıllık kontrat uzatma konusunda 205 milyon Dolar'a anlaştı.

Kevin Durant'in ayrılmasının ardından takımdaki liderliğini perçinleyen ve geçen sezon gösterdiği performansla triple-double istatistiğinde tarihi yeniden yazan Russel Westbrook, bu başarısının karşılığını NBA tarihinin en pahalı kontratına sahip olarak alacak.

ESPN'den Adrian Wojnarowski'nin haberine göre, kontratının tamamlanmasına 1 sezon kalan All-Star oyun kurucu, 2018-19 sezonundan itibaren başlamak üzere Oklahoma City ile 5 yıllık 205 milyon Dolarlık yeni kontratta anlaştı. Totalde önümüzdeki 6 sezonda 233 milyon Dolarlık garanti kontrata sahip olan Westbrook, NBA tarihinin en değerli sözleşmesine sahip olan oyuncu konumuna gelecek.

Tarihi bir sezon geçiren, 31.6 sayı 10.7 ribaund ve 10.4 asistlik triple double ortalamalarıyla inanılmaz seviyede tamamladığı normal sezonun ardından sezonun en değerli oyuncusu (MVP) da seçilen Westbrook, takımında kalmayı seçti.

Oyuncu hakkında gelecek yaz başka takımlara gidebileceği hakkında spekülasyonların olduğu ortamda oyuncu Oklahoma City'ye bağlı kaldı.

Bu Oklahoma City yönetiminin bu yaz attığı 3. büyük imza. Daha önce Paul George'u Indiana Pacers'tan kadrosuna katan ve son olarak da takas yolu ile All-Star forvet Carmelo Anthony'yi alan takım, Golden State Warriors'un domine ettiği Batı Konferansı'nda iddialı bir konuma gelerek adını şampiyonluk yarışındaki takımların yanına yazdırmıştı.