Rüya seneye gerçeğe dönüşebilir: Mesut Özil Fener'e

​Rüya seneye gerçeğe dönüşebilir: Mesut Özil Fener'e
​Rüya seneye gerçeğe dönüşebilir: Mesut Özil Fener'e

Sarı-Lacivertli ekibin yıllardır istediği Mesut Özil transferi önümüzdeki yaz transfer döneminde gerçeğe dönüşebilir.

İngiliz basını, önümüzdeki sezon Arsenal'le sözleşmesi bitecek olan Mesut Özil'in gideceği 3 muhtemel adresten biri olarak Fenerbahçe'yi gösterdi.

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Arsene Wenger ile sorunlar yaşayan Mesut Özil, taraftarların da kendinisi ıslıklamasıyla oldukça sinirlenmişti. Alman Milli yıldızın geçtiğimiz transfer döneminde takımdan ayrılması bekleniyordu. Bu durum Fenerbahçe'yi umutlandırmış ancak daha sonradan Mesut ile Wenger arasında ateşkes sağlanmıştı.

İngiliz medyasına göre; Arsenal'de kalmasına karşın halen mutsuz olan Mesut Özil, 2018 yazında takımdan ayrılacak. Bir sonraki adres için ise 3 aday var: Manchester United, Inter ve Fenerbahçe. Kırmızı Şeytanlar, yıldız futbolcu için oldukça istekli ancak Mesut'un İngiltere'den başka bir ülkede top koşturmak istemesi bu transferi çıkmaza sokuyor.

İtalya'da Juventus, Napoli, Roma, Milan hatta Lazio’nun bile gerisinde kalan Inter, Mesut Özil’i transfer ederek yeni bir atılım başlatmak istiyor.

Haberlerde, Fenerbahçe’nin de Alman futbolcu için çok önemli bir seçenek olduğu belirtildi. Sarı-Lacivertliler’in Türkiye’nin en başarılı kulüplerinden biri olduğu ancak son 3 sezonda şampiyonluk kazanamadığı, yeni sezona da kötü başladığı kaydedildi.

Fenerbahçe’nin yıllardır Avrupa’nın büyük isimli yıldızlarını kadrosuna kattığı hatırlatılarak, bu transferin her iki taraf için de son derece uygun olduğu vurgulandı. Transferde en büyük soru işareti, Fenerbahçe’nin Mesut Özil’in maddi şartlarını nasıl karşılayacağı.

En büyük avantaj, Arsenal’ın 2013 yılında 47 milyon Euro (193 milyon TL) ödediği Mesut Özil’i bonservissiz kadroya katmak olacak. Sarı-Lacivertliler’in bir diğer avantajı ise maç başılarla birlikte senede 5.7 milyon Euro (23.4 milyon TL) ödenen ve büyük hayal kırıklığı yaratan Robin van Persie’nin sözleşmesinin bitecek olması.

Bu sayede maaş bütçesinde önemli bir rahatlama yaşanacak. Mesut Özil’in Türkiye güzeli sevgilisi Amine Gülşe, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Mesut, İstanbul’a keşke gelse. Çok mutlu olurum. Ama şu anda Londra’da bir kariyeri söz konusu" ifadelerini kullanmıştı.

İkilinin kısa süre içerisinde evleneceği yönünde iddialar var. İngiliz ve Alman basınındaki haberlere göre Amine Gülşe, Mesut’a Türkiye’de bir takımda oynaması için baskı yapıyor. Bu da Fenerbahçe’nin hayalini gerçekleştirme ihtimalini artırıyor.