Saint Petersburg yarı finale hazır

Saint Petersburg yarı finale hazır
Saint Petersburg yarı finale hazır

Dünya Kupası'nda Fransa ile Belçika arasında oynanacak mücadeleye ev sahipliği yapacak Saint Petersburg yarı finale hazır.

2018 FIFA Dünya Kupası'nda ilk yarı final mücadelesine ev sahipliği yapacak Rusya'nın Saint Petersburg şehrinde hazırlıklar tamamlandı. Baltık Denizi kıyısındaki Saint Petersburg'da adeta heyecan dorukta.

Şehir sakin

Turnuvanın diğer maçlarına göre Saint Petersburg'da daha sakin bir ortam göze çarpıyor. Fransa ve Belçika formalı taraftar sayısı, şehrin büyüklüğü ve birçok merkezi bulunması sebebiyle önceki maçlarla kıyaslandığında çok fazla dikkati çekecek boyutta değildi.

Turistlik gezi

Gözler dev maça çevrildi. nFotoğraf: Reuters
Gözler dev maça çevrildi. nFotoğraf: Reuters

Karşılaşmayı izlemek için gelen futbolseverler şehrin simge yapılarını görmeyi de ihmal etmiyor.

En büyük ilgi ünlü Voskresenia Khristova yani halk arasında bilinen adıyla "Kanlı Kilise"ye oldu. Avrupa'nın en büyük şehirlerinden olan Saint Petersburg'da meydanlara konulan şampiyonanın maskotu Zabivaka ile de büyük küçük birçok kişi hatıra fotoğrafları çektiriyor.

Herkes Mbappe'yi konuşuyor

Saint Petersburg sokaklarında futbolseverlerin karşılaşma ile ilgili en önemli gündem maddesi ise Fransa'nın genç yıldızı Kylian Mbappe.

Mbappe, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps yönetiminde karşılaşmanın oynanacağı Saint Petersburg Stadı'nda gerçekleştirilen antrenmanda yer almadı.

Mbappe'nin bir sakatlığı olduğu yönünde bilgi olmadığı için taraftarlar genç yıldızın sahada olacağından emin. Bir kısmı da Deschamps'ın kafa karıştırmak için böyle bir karar aldığını düşünüyor.

Saint Petersburg'daki 6. maç

Fransa ile Belçika arasındaki mücadele, Saint Petersburg'daki 6. Dünya Kupası karşılaşması olacak.

Grup aşamasında 4 maça (Fas-İran: 0-1, Rusya-Mısır: 3-1, Brezilya-Kosta Rika: 2-0 ve Nijerya-Arjantin: 1-2) ev sahipliği yapan Saint Petersburg Stadı, İsveç'in, İsviçre'yi 1-0 mağlup ettiği son 16 mücadelesine de sahne olmuştu.

Saint Petersburg'da oynanan 5 maçta toplam 11 gol atıldı ve 2,2'lik gol ortalaması yakalandı.