Şampiyon Golden State Warriors: Durant yüzüğü taktı

Golden State Warriors NBA Cleveland Cavaliers
Golden State Warriors NBA Cleveland Cavaliers

Cleveland Cavaliers'ı 129-120 mağlup eden Golden State Warriors, 2016-17 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’de play-off final serisi 5. maçında Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers karşı karşıya geldi.

Oracle Arena’da oynanan mücadelede parkeden galip ayrılan taraf 129-120’lik skorla ev sahibi takım oldu. Aldığı bu galibiyet ile seride durumu 4-1’e getiren Golden State Warriors, 2016-2017 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Batı Konferansı temsilcisi böylece son 3 sezondaki 2. zaferini yaşamış oldu.

Mücadeleye hızlı başlayan Cleveland Cavaliers, LeBron James’in ekstra verimli oyunuyla maça ağırlığını koydu. Farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkaran konuk ekip, ikinci çeyrekte ise adeta sahadan silindi.

Kevin Durant ve Stephen Curry’nin direksiyona geçmesiyle 27-4’lük seri yakalayan Golden State Warriors, soyunma odasına 11 sayı üstünlükle gitti.

İkinci yarıda Tristan Thompson ve JR. Smith’in ekstra sayılarıyla farkı 5’e kadar eriten Cleveland Cavaliers, yorulan dar rotasyon sebebiyle ilerleyen dakikalarda oyundan düştü ve bu bölümde vites yükselten Golden State Warriors, rahat bir galibiyete imza attı.

39 sayı 7 ribaund 5 asist ve 1 top çalmalık performansıyla MVP seçilen Kevin Durant galibitetin de mimarlarından oldu. Ev sahibi ekipte Stephen Curry de 34 sayı 10 asist ile zafere katkıda bulundu.

Konuk takımda LeBron James’in 41 sayı 13 ribaund 8 asistlik oyunu mağlubiyete engel olamazken, Kyrie Irving ise yalnızca 26 sayı üreterek beklentilerin uzağında kaldı. Cavaliers cephesinde gecenin en flaş performansı 8’de 7 üçlük isabetiyle 25 sayı kaydeden JR. Smith oldu.