Şampiyon olurlarsa replika kupayla kutlama yapacaklar

Premier Lig kupasının orijinali pazar günü şampiyonluğa yakın olan City'li oyuncularla seyahat edecek.
Premier Lig kupasının orijinali pazar günü şampiyonluğa yakın olan City'li oyuncularla seyahat edecek.

▬ İngiltere Premier Lig'de nefes kesen şampiyonluk düğümü bu hafta sonu pazar günü saat 19 sularında çözülecek.

▬ Lider Manchester City'nin, en yakın rakibi Liverpool'dan bir puan önde götürdüğü yarışta büyük bir sürpriz olmazsa mutlu sona ulaşması bekleniyor.

▬ Şampiyonlar Ligi'nde mucizevi bir şekilde finale çıkan Kırmızılar, bir mucizeye daha imza atıp ligde şampiyon olurlarsa kupanın replikasıyla kutlama yapacaklar.

Liverpool'lu futbolcular pazar günü ligin son haftasında Anfield Road'da Premier Lig'i kazanırlarsa, şampiyonluk kutlamasını kupanın replikası (kopyası) ile yapmak durumunda kalacaklar. Bunun sebebi ise kupanın orijinalinin Liverpool'un bir puan önünde lider bulunan Manchester City ile birilikte Brighton deplasmanına götürülecek olması.

The Times'da yer alan habere göre ligdeki 19. şampiyonluğunu arayan Liverpool, 1992 yılında kurulan Premier Lig'de henüz şampiyonluk yaşayamadı. Jürgen Klopp'un öğrencileri, pazar günü Anfield'da Wolverhampton karşısına galip gelir ve Manchester City, Brighton deplasmanında puan kaybı yaşarsa bu sevinci yaşayacak ancak orijinal kupa ile kutlama yapamayacak.

Geçen sezon kupanın sahibi Manchester City olmuştu.
Geçen sezon kupanın sahibi Manchester City olmuştu.

Zira şampiyonluğa daha yakın olan Manchester City kupanın orijinalini Liverpool'dan 450 km uzaklıkta olan Brighton deplasmanına götürecek. Bunun nedeni ise Premier Lig'de son haftanın tüm karşılaşmalarının saat 17.00'de başlayacak olması.

  • Buna karşın oyunculara kupa seremonisinde verilecek olan kişisel madalyalar hazırlandı. Her iki stadyumda da sezon boyunca en az 5 maçta forma giymiş futbolculara verilecek olan madalyalar hazır halde bulunacak.

Liverpool'a bir mucize daha lazım

Bu sezon büyük bir sürprize imzasını atarak Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı 3-0 mağlup olduğu maçın rövanşında 4-0 yenerek finale kalan Liverpool, bu tarz bir mucizeyi ligde de bekleyecek.

  • Kırmızıların bir puan önünde bulunan Pep Guardiola'nın çalıştırdığı Manchester City Brighton deplasmanında galip gelemezse, şampiyonluk ipini Wolverhampton karşısında hata yapmadığı takdirde Klopp'un öğrencileri göğüsleyecek.