Schalke Teknik Direktörü, Fatih Terim hayranı çıktı

Schalke Teknik Direktörü Tedesco Galatasaray karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulunuyor...
Schalke Teknik Direktörü Tedesco Galatasaray karşılaşması öncesinde açıklamalarda bulunuyor...

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’a konuk olacak Schalke 04’te teknik direktör Domenico Tedesco, düzenlediği basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Schalke 04 Teknik Direktörü Domenico Tedesco ve futbolculardan Guido Burgstaller, Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Terim’i Fiorentina’nın başında olduğu dönemden tanıdığı dile getiren genç teknik adam, tecrübeli teknik adam ile tanışmanın bir ayrıcalık olduğunu vurguladı.

Fatih Terim karşılaşma öncesinde her zaman olduğu gibi kenardaki yerini alıyor...
Fatih Terim karşılaşma öncesinde her zaman olduğu gibi kenardaki yerini alıyor...

Tedesco'nun Terim hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“TERİM İLE EL SIKIŞMAK AYRICALIK”

  • "Fatih Terim çok büyük bir teknik direktör. Sadece Galatasaray değil, Fiorentina taraftarıyım ve o dönemde Grande olarak tanımlandığını biliyorum. Ben de kendisine o gözle baktım. Kendisiyle tanışmak ve el sıkışmak benim için büyük bir ayrıcalık olacaktır."
Domenico Tedesco'nun hikayesi
İtalyan göçmeni bir ailenin çocuğuydu Domenico Tedesco. Daha 32 yaşındaydı. Bir futbolculuk kariyeri yoktu. Dahası teknik direktörlük kariyeri de 35 yaşındaki Naldo'nun 13 yıllık Bundesliga tecrübesinin yanında devede kulak kalırdı. 
  
Dört sene öncesine kadar Mercedes'te çalışan ve beş dil bilen başarılı bir mühendisti. İnovasyon yönetimi yüksek lisansı yapmıştı. Alman futbolundaki genç teknik adam trendinin önde gelen ismi Julian Nagelsmann'la aynı akademide hocalık lisansını almıştı. Hatta sınıf birincisiydi. Alt yaş gruplarında çalışmış, ilk A takım tecrübesini ise Alman 2. Ligi takımı Aue ile geçen sezon yaşamıştı. Bitime 11 maç kala düşme hattında aldığı takımı, 33 puanın 20'sini toplayarak ligde tutmayı başarmıştı Tedecso. Ve sezon başlarken de kendini Almanya'nın en köklü takımlarından Schalke 04'ün başında bulmuştu.

  
Oyuncuların adını dahi bilmediği bu radikal seçim yönetimin dahi beklemediği kadar iyi sonuç verdi şu ana dek. Geçen sezonu 10'uncu bitiren takım, bu haftaya lig ikincisi olarak giriyor. Şampiyonlar Ligi'ne dönüş hesapları yapıyor.

  
Kulübün sportif direktörü Christian Heidel Tedesco'yu tercih etmelerinde, genç hocanın futbol dışı kariyerinin de rol oynadığını anlatıyor. Heidel, "Hayatta kendi ayaklarının üzerinde durabileceğini göstermiş bir adam. Ve böyleleri futbolda başarıya daha yakın oluyor. Üstelik farklı bir disiplinden gelmesi, geniş bir bakış açısına sahip olmasını sağlıyor" diyor.

  
Talebeleri ile frekansı en baştan itibaren tutmuş Tedesco'nun. En büyük artılarından birinin iletişim ve motivasyon becerisi olduğunu söylüyorlar. Nitekim ezeli rakip Dortmund'a 4-0'dan 4-4'e geldikleri efsane geri dönüşü de onun devre arasında soyunma odasındaki sakin duruşu ve taktiklerine borçlu olduklarını anlatıyorlar.

  
Belki seyir sevki yüksek, estetik bir oyun oynamıyorlar. Daha reaktif bir tarzları var. Ancak senelerdir takıma sinmiş kırılganlığı üstlerinden atmayı başardı. Kanat oyuncusu Franco Di Santo, genç orta saha Max Meyer gibi oyunculardan aldığı verimi artırması da bir diğer artısı.

  
Neither Nagelsmann, Tedesco, Tuchel ve hatta Klopp... Almanların vizyoner gençlere yatırımı, belki bir gün bizdeki bazı kulüplere de örnek olur. Bilhassa da aynı suda defalarca yıkanmakta ısrar edenlere. Kim bilir...
Domenico Tedesco'nun hikayesi İtalyan göçmeni bir ailenin çocuğuydu Domenico Tedesco. Daha 32 yaşındaydı. Bir futbolculuk kariyeri yoktu. Dahası teknik direktörlük kariyeri de 35 yaşındaki Naldo'nun 13 yıllık Bundesliga tecrübesinin yanında devede kulak kalırdı. Dört sene öncesine kadar Mercedes'te çalışan ve beş dil bilen başarılı bir mühendisti. İnovasyon yönetimi yüksek lisansı yapmıştı. Alman futbolundaki genç teknik adam trendinin önde gelen ismi Julian Nagelsmann'la aynı akademide hocalık lisansını almıştı. Hatta sınıf birincisiydi. Alt yaş gruplarında çalışmış, ilk A takım tecrübesini ise Alman 2. Ligi takımı Aue ile geçen sezon yaşamıştı. Bitime 11 maç kala düşme hattında aldığı takımı, 33 puanın 20'sini toplayarak ligde tutmayı başarmıştı Tedecso. Ve sezon başlarken de kendini Almanya'nın en köklü takımlarından Schalke 04'ün başında bulmuştu. Oyuncuların adını dahi bilmediği bu radikal seçim yönetimin dahi beklemediği kadar iyi sonuç verdi şu ana dek. Geçen sezonu 10'uncu bitiren takım, bu haftaya lig ikincisi olarak giriyor. Şampiyonlar Ligi'ne dönüş hesapları yapıyor. Kulübün sportif direktörü Christian Heidel Tedesco'yu tercih etmelerinde, genç hocanın futbol dışı kariyerinin de rol oynadığını anlatıyor. Heidel, "Hayatta kendi ayaklarının üzerinde durabileceğini göstermiş bir adam. Ve böyleleri futbolda başarıya daha yakın oluyor. Üstelik farklı bir disiplinden gelmesi, geniş bir bakış açısına sahip olmasını sağlıyor" diyor. Talebeleri ile frekansı en baştan itibaren tutmuş Tedesco'nun. En büyük artılarından birinin iletişim ve motivasyon becerisi olduğunu söylüyorlar. Nitekim ezeli rakip Dortmund'a 4-0'dan 4-4'e geldikleri efsane geri dönüşü de onun devre arasında soyunma odasındaki sakin duruşu ve taktiklerine borçlu olduklarını anlatıyorlar. Belki seyir sevki yüksek, estetik bir oyun oynamıyorlar. Daha reaktif bir tarzları var. Ancak senelerdir takıma sinmiş kırılganlığı üstlerinden atmayı başardı. Kanat oyuncusu Franco Di Santo, genç orta saha Max Meyer gibi oyunculardan aldığı verimi artırması da bir diğer artısı. Neither Nagelsmann, Tedesco, Tuchel ve hatta Klopp... Almanların vizyoner gençlere yatırımı, belki bir gün bizdeki bazı kulüplere de örnek olur. Bilhassa da aynı suda defalarca yıkanmakta ısrar edenlere. Kim bilir...